Mališani „zapalili“ Čair

DECA, DOGAĐAJI  

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Mališani iz ukupno 24 niška vrtića igrali su danas u okviru manifestacije „Plesom do znanja i zdravlja“. Drugu godinu za redom ovaj „slet“ dešava se na opštu radost mališana, roditelja i rodbine koja je okupirala tribine niškog stadiona Čair. Najdirljiviji trenutak bio je kada su mališani aplauzom pozdravili tri deteta koja zbog bolesti nisu danas bila na terenu sa svojim vršnjacima. Retki su bili oni koji su uspeli da zadrže suze kada je voditelj pozvao decu da aplauzom pozdrave Sofiju, Angelinu i Nenada u čije zdravlje su puštena tri posebna balona.
Ukupno 2733 deteta igrala su uvežbane plesne koreografije koje su trenirali sa vaspitačima još od oktobra prošle godine. 186 vaspitača, 24 medicinske sestre i četiri kordinatora pomagalo je „igračima“ da sve izgleda kao bajka. Čitave porodice bodrile su sa tribina najmilije.

Majke su kroz suze brojale taktove 13 plesnih koreografija, mada je pravu eksploziju emocija izazvalo izvođenje pesme “Kad si srećan”, kada je od udaraca stopala drhtao čitav Čair, od gromoglasnog „URA“ ježila se koža od miline. Jednaku radost izazvale su, pored modernih numera i „Brankovo kolo“ kao i „Igrale se delije“ kada je zajedno pevalo na hiljade naših sugrađana.

Blizu 3000 na terenu i još najmanje toliko na tribinama, malih i velikih Nišlija danas je disalo kroz pesmu koja se orila sa niškog stadiona.
U ovom programu od oktobra prošle godine učestvovalo je oko 6000 dece mlađeg i starijeg uzrasta koji su koreografije vežbali sa svojim vaspitačima.
Organizator programa je niška PU „Pčelica“ ali su veliki posao završile koordinatorke, koje jesu stručni saradnici za fizičko vaspitanje.

Zahvalnost za ovu divnu sliku sa Čaira dugujemo Rozi Nikolić, Milanki Pejćić, Mirjani Petrović i saradniku na unapređenju preventivne zdravstvene zaštite Žaklini Mitrović.

Sve je prošlo u najboljem redu jer su o bezbednosti mališana brimule dežurne stručne službe, Hitna pomoć i Policijska uprava Niš kao i majstorska služba PU Pčelica.
Deca jaslenog uzrasta i deca mlađih i srednjih grupa će u vrtićima ove koreografije igrati u ponedeljak 23. maja.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login