Novak Đoković u trećem kolu Rolan Garosa

TENIS  
Novak Đoković u trećem kolu Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Novak Đoković je savladao Belgijanca Stiva Darsisa rezultatom 3:0 (7:5, 6:3 i 6:4) i tako prošao u treće kolo Rolad Garosa. U meču koji je trajao dva časa i 15 minuta prvi nosilac i trostruki finalista je u ovom meču pokazao malo veću dozu nervoze nego obično, ali je samo u prvom setu dozvolio neizvesnost.

Na početku meča Novak je poveo sa 3:0, i imao dve brejk šanse za 4:0, ali je Stiv uspeo da se odbrani i smanji rezultat na 3:1. Posle toga je podigao nivo igre i uspeo da napravi brejk pa i izjednačenje – 3:3. Belgijanac je zadavao puno prolema našem teniseru, ali je posle tačno 60 minuta igre Nole uspeo da osvoji prvi set.
Drugi set je po Noleta počeo mnogo bolje. Smanjio je broj grešaka pa je za posledicu imao dobru igru i već na početku ovog seta vodio je sa 3:0. Rutinski je priveo set kraju i otišao u treći set u kojem smo videli po jedan brejk i sličnu igru kao u prethodnom. Poslednji set svetski broj 1 dobio je sa 6:4 i tako ukupnim rezultaTOM 3:0 otišao u nardno kolo.

Pogledajte jedan od lepših poena na meču:

Statistika:
– as poeni (4-3)
– dvostruke servis greške (4-5)
– direktni poeni (29-23)
neiznuđene greške (42-25)

Nole se u ovom meču prilično nervirao, a zbog jednog poena koji nije uspeo da postigne bes je iskalio na mrežici:

Ovo su njegovi „žuti minuti“, ali mu se na ovim ispadima ne može puno zameriti.
Nole je oborio još jedan rekord. Nakon trijumfa nad Darsisom naš teniser je došao do 50. pobede na Rolan Garosu, pa je uz Rodžera Federera i Serenu Vilijams jedini igrač u Open eri koji je upisao 50 pobeda na svakom od grend slemova.

Naredni protivnik Novaka Đokovića je Britanac Aljaž Bedene (66. teniser sveta), a meč će se odigrati u subotu. Prošle godine na startu Australijan Opena Novak je savladao Britanca sa 3:0 i to je bio jedini meč koji su odigrali.

NAPRED NOLE!
SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login