RFZO: Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje

BEBE, PORODICA  
RFZO: Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje

SJAJNE VESTI IZ RFZO-A

Konačno su stigle i sjajne vesti iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. RFZO je doneo pravilnik kojim se reguliše treći pokušaj vantlesne oplodnje, a na osnovu kojeg bi Država uskoro mogla da finansira ovaj vid borbe protiv „bele kuge“. Trenutna procena potreba za novim pokušajem vantlesne oplodnje na godišnjem nivou iznosi oko 670 postupaka.
Vršilac dužnosti direktora RFZO-a, Verica Lazić, se nada da će se posle jučerašnjeg usvajanja ovog pravilnika od strane Upravnog Odbora ove kuće i nakon dobijanja saglasnosti Vlade i nadležnih Ministarstava u veoma kratkom roku svi naši osiguranici imati priliku na treći pikušaj kako bi postali roditelji. Osiguranicima je još ranije omogućeno da o trošku države vantelesnu oplodnju pokušaju i na privatnim zdravstvenim ustanovama pa shodno tome više ne postoje liste čekanja.

„Trentuno se za privatne zdravstvene ustanove opredelilo njih 422, 245 je već u postupku, od toga je potvrđeno 40 trudnoća, 27 trudnoća nije potvrđeno, sve ostale su u postupku i čekamo rezultate“ – rekla je Lazić.

Lazić je rekla i da je Vlada Srbije u utorak dala saglasnost na dopunu plana RFZO za lečenje u inostranstvu, kojim je proširena lista dijagnoza za koje domaći osiguranici mogu da se leče u inostranstvu i gde je dodato još sedam inostranih klinika.

Kaže da je finansijskim planom RFZO opredeljeno 600 miliona za lečenje domaćih osiguranika u inostranstvu.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login