Srpski „teniski okršaj“ u Parizu pripao Viktoru Troickom

TENIS  
Srpski „teniski okršaj“ u Parizu pripao Viktoru Troickom

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Naši teniseri, Viktor Troicki i Dušan Lajović, odigrali su meč drugog kola gren slem turnira u Parizu. Posle predaje meča od strane Lajovića početkom četvrtog seta, Viktor se našao u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske. Na ovogodišnjem Rolan Garosu ova dvojica tenisera su pružili odlične partije u prvom kolu. Raspoloženi Lajović je pobedio Denisa Kudlu, dok je Viktor preokrenuo protiv Grigora Dimitrova.

Prvi set je odigran na taj-brejk u kojem su oba tenisera pružili sjajnu igru. Čini se da je slabije rangirani teniser igrao odlično i da je mogao do pobede, međutim grčevi u nogama su omeli Ducija da nastavi meč. Izdržao je dve do kraja trećeg seta u kojem ga je Troicki dobio sa „nulom“. Bilo je već vidno da dalje ne može pa je odlučio da preda svoj dugogodišnjem prijatelju ovaj meč.

“Obojica smo stegnuto počeli meč, nije bio baš najbolji tenis. On je bio ofanzivniji i u nekoliko navrata je pogađao dobro – posle sam malo došao sebi, ali zaista sam katastrofalno servirao ceo meč, nisam dobijao lake poene tim udarcom. Kada mi ne ide prvi servis, ni u igri se ne osećam najbolje. Posle gubitka prvog seta pritisak je nestao – jesam malo osećao ulogu favorita, još i to što igram prvi put sa Ducijem, nisam bio opušten, ali posle sam krenuo da igram bolje i agresivnije. Drugi set sam zasluženo dobio, a u trećem se već videlo da nešto nije u redu s njim i krivo mi je zbog toga“ – izjavio je Viktor.

Meč je završen predajom Lajovića pri rezultatu 2:1 za Troickog (6:7 (7:4), 6:3 i 6:0).

Viktor Troicki će u trećem kolu igrati Žilom Simonom koje je u pet setova savladao Argentinca Gvida Pelju. Naš teniser je ranije izgubio svih šest mečeva koje su odigrali, pa nije optimista pred ovaj meč, ali se svakako ne predaje:

“Stiže sve, može da trči beskonačno – čak i kada igraš agresivno, moraš da ga dokusuriš, što meni do sada nije uspevalo. Čak i kada sam igrao dobro, nisam ni set uzimao, recimo u finalima u Bangkoku i Sidneju tri seta sam izgubio u taj brejku. Tako je – ima igrača koji mi odgovaraju i koji mi ne odgovaraju. On je u prvoj kategoriji, čak je i sa Noletom imao teških mečeva, sad u Australiji, i prošle godine… Moram da budem pametan jer je i on takav, uz to i agresivan“.

Najbolji Viktorov rezultat na ovom turniru je osmina finala 2011. i 2013. godine, a ove godine pruža veoma dobre partije pa se nadamo da će ove godine proći mnogo dalje.

NAPRED VIKTORE!
SREĆNO!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Srpski „teniski okršaj“ u Parizu pripao Viktoru Troickom"

  1. Pingback: Viktor deklasirao Simona i prošao u osminu finala Rolan Garosa | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login