Novak Đoković održao brz čas Aljažu Bedeneu i prošao u osminu finala Rolan Garosa

TENIS  
Novak Đoković održao brz čas Aljažu Bedeneu i prošao u osminu finala Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Sprski teniser Novak Đoković je bez problema prošao treće kolo Rolan Garosa. On je u borbi za osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske savladao Aljaža Bedenea (ATP #66) iz Velike Britanije rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:3 i 6:3. Najbolji teniser sveta nije imao težak zadatak i bio je dominantan u celom meču protiv Bedenea.

Prvi set je dobio sa 6:2, a osvojio je 2 brejka, dok je protivniku dozvolio samo jednu priliku za brejk, koju Britanac nije iskoristio. U drugom setu Nole je omogućio Aljažu da stvori brejk priliku već u prvom gemu, ali Britanac ponovo nije iskoristio 2 brejk prilike. Nole se tad „odlepio“ i poveo sa 5:1 te uz minimalan napor osvojio i ovaj set. Naredni set Nole je dobro počeo i poveo sa 2:0. Ubrzo potom je dozvolio protivniku da uzme brejk, ali je to bilo sve što je Nole dopustio. Rutinski je priveo meč kraju i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Statistika:
– as poeni (5-8)
– dvostruke servis greške (0-2)
– direktni poeni (39-24)
– neiznuđene greške (20-30)

„Zadovoljan sam što sam meč završio pre mraka. Na početku susreta nisam razmišljao o tome, ali je tenzija počela da raste u trećem setu. To se moglo videti i po mojoj igri. Aljaž je vrlo talentovan teniser. Igra vrlo čiste poene sa osnovne linije. Drago mi je što ću imati dan pauze pred sledeći izazov.“ – rekao je Novak posle meča.

Naredni meč Nole igra protiv Roberta Bautiste-Aguta (14. nosilac), koji je, takođe, bez problem u tri seta pobedio Bornu Ćorića iz Hrvatske. Nole je protiv Roberta bio bolji u sva 4 međusobna duela, a u ponedeljak ćemo videti i 5 međusobni duel. Nadamo se da će Novak produžiti tradiciju i povesti sa 5:0 u međusobnim duelima!

Novak je obeležio 200. nedelju na čelu ATP liste!

NAPRED NOLE! SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login