Kajakaš Vladimir Torubarov osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Kajakaš Vladimir Torubarov osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama

SJAJNE VESTI IZ RAČICA

Naš kajakaš Vladimir Torubarov okitio se srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Račicama. Torubarov je vozio u kajaku jednosedu (K1-500) i sa vremenom 1:37,984 osvojio drugo mesto. U samomo finišu nedostajalo mu je vrlo malo za zlatnu medalju jer je prvoplasirani Danac Rene Poulsen imao vreme 1:37.629. Bronzani je Kanađanin Adam Van Koverden sa rezultatom 1:39.340. Vladimir je krenuo silovito i vodio na početku, ali je Danac ubrzao i povukao još jače ovu trku. Na prvom prolazu (250m) naš kajakaš je prošao kao treći, i do kraja trke sa Reneom vodio bitku za zlato. Ipak, bio je potreban za nijansu jači finiš da bi se odlični Vladimir okitio najsjajnijim odličjem.

Pogledajte trku:

„Ovo je moja prva trka u jednosedu na ovako velikom takmičenju. Izašao sam iz posade četverca sa prošlog Svetskog kupa kako bi se probala druga posada i jednosed mi je bila jedina disciplina. Da sam sve od sebe da što bolje veslam i na kraju se ispostavilo da mogu da se trkam sa svetskim i evropskim šampionima i da budem u borbi za najsjajniju medalju. Nastaviću ovako da treniram, vidim da se sve isplatilo i tek će se isplatiti jer imamo još velikih takmičenja, a za tri nedelje nas čeka evropski šampionat“ – izjavio je Torubarov posle trke.

Vladimir je ocenio da su naši kajakaši dobro trenirali tokom zime pa samim ti su i pripreme bile kvalitetne što daje za pravo da se nadamo odličnim trkama i medaljama.
Od ostalih takmičara u Račicama Marko Novaković završio je na 6. mestu u A finalu, a Marko Dragosavljević u B finalu doveslao do 7. mesta u jednosedu na 200 metara.

BRAVO VLADIMIRE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Kajakaš Vladimir Torubarov osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama"

  1. Pingback: Srpski četverosed na 200m osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login