Nikolina i Olivera Moldovan osvojile bronzanu medalju u K2-500 na SP u Račicama

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Nikolina i Olivera Moldovan osvojile bronzanu medalju u K2-500 na SP u Račicama

SJAJNE VESTI IZ RAČICA

Naše kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su bronzanu medalju Svetskom kupu u Račicama. Sestre Moldovan su vozile u kajaku dvosed (K2-500) i sa vremenom 1:44,661 osvojile treće mesto. Zlato su odnele Ukrajinke Ina Hriščun i Anastasilija Todorova sa vremenom 1:42.550, dok su na drugom mestu bile Nemice Tina Dice i Franciška Veber sa veoma malo zaostatka za prvima – 1:42.600. Nikolina i Olivera su sjajno zašpočele trku i sa Ukrajinkama vodile u prvih 300 metara, a pratile su ih Nemice. U jednom trenutku naše kajakašice su preuzele prvo mesto, ali nisu imale dovoljno snage za finiš pa su Ukrajinke i Nemice bolje finiširale i na kraju sestre Moldovan su se „utešile“ bronzom.

Pogledajte veoma uzbudljivu trku:

Bronzane na SK u Račicama složne su u oceni da je osvajanjem bronzane medalje na Svetskom kupu u češkim Račicama sezona počela na najbolji način i dodale da im sada predstoji priprema za Evropsko prvenstvo.

„Jako sam srećna što smo Nikolina i ja osvojile bronzanu medalju na 500 metara. Ovo je ujedno naša prva medalja na Svetskim kupovima u ovoj disciplini. Nas dve smo poznate da smo sve bolje kako sezona odmiče, pa nam ovaj početak malo remeti planove s medaljama. Ova sezona je jako dobro počela.
Prezadovoljna sam ovom medaljom. Prva sezona da smo odličnjoj formi već u maju. Ide nam dvosed odlično. Složne smo, a i s planom našeg trenera pokazale smo da možemo da budemo sve bolje u nastavku. Finalna trka je bila teška i napeta do kraja i drago mi je što se završila u našu korist“ – izjavila je Olivera Moldovan.

U istoj trci Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek su zauzele 7. mesto sa vremenom 1:46.006.

BRAVO OLIVERA I NIKOLINA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login