Srpski četverosed na 200m osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama

OSTALI SPORTOVI  
Srpski četverosed na 200m osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Račicama

SJAJNE VESTI IZ RAČICA

Naši kajakaši Vladimir Torubarov, Nebojšša Grujić, Marko Novaković i Marko Dragosavljević okitili su se srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Račicama. Naš četverosed u trci na 200 metara na Svetskom kupu za kajakaše u Račicama sa vremenom 30.327 osvojio drugo mesto u tesnom finišu. Za samo nekoliko milimetara izmaklo im je zlato koje je pripalo Italiji (30.265), a bronza Kanadi sa rezultatom 30.738 sekundi.

“Nemamo sportske sreće, ali ne mogu biti nezadovoljan, ipak ćemo se vratiti sa medaljom. Nije bilo kao što smo se nadali, za malo smo izgubili, to je sport, srećan sam. Dobro smo sve obavili iz trenažnog procesa. Malo smo umorni, ne mogu da žalim ni za čim. Ne mogu da kažem ni da mi nije žao što dvosed nije imao bolji plasman, ali treniramo dalje. Najvažnije nas tek očekuje” – rekao je Marko Novaković.

Naša posada kanua dvokleka na 500 metara, u sastavu Nikolina Mijušković i Nikolina Milić finale je završila na veoma dobrom 4. mestu sa vremenom 2:13.498 sekundi. Zlato je pripalo posadi Kanade, srebro Brazilkama, dok je bronza otišla u ruke Čehinjama.

Naši kajakaši 2. Svetski kup u Račicama završili su sa 3 medalje i to 2 srebrne i jednom bronzanom medaljom. Pored četveroseda, u jednosedu srebro je odneo Vladimir Torubarov (K1-500) i Sestre moldovan bronzu K2-500.
Kao što smo ranije i napomenuli svi su se dobro pripremali za start sezone, a forma se dodatno tempira za avgust kada nas očekuju Olimpijske igre. Do avgusta naši kajakaši će imati još nekoliko takmičenja a sledeće nas očekuju za manje od mesec dana na Šampionatu Evrope u Moskvi.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login