Novak u maratonskom meču pobedio neugodnog Bautistu i prošao u četvrtfinale Rolan Garosa

TENIS  
Novak u maratonskom meču pobedio neugodnog Bautistu i prošao u četvrtfinale Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Bilo je potrebno 2 dana da Novak Đoković savlada Roberta Bautistu Aguta. Ovo zvuči neverovatno, ali tehnički ovo je tačna vest. Jedan dan odlaganja meča i 2 jučerašnja prekida koja je izazvala kiša u Parizu, usporilo je svetskog broja 1 da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa. Novak Đoković je u osmini finala pobedio Španca Roberta Bautiste Aguta rezultatom 3:1 (3:6, 6:4, 6:1, 7:5).

Prvi set je za Noleta bio prava nočna mora. Bio je prilično nervozan i pored toga što je već u uvodnom gemu došao do brejka. Na dalje prvi set je bio u znaku Bautiste Aguta koji je igrao fantastično i koristio veliki broj grešaka našeg tenisera. U 6. gemu Španac je već stigao do prednosti od 4:2. Noletovo smanjenje na 3:4 nije mnogo pomoglo jer je već posle 37 minuta igre Bautista vodio sa 6:3. Tada su i organizatori odlučili da susret bude prekinut zbog jače kiše.
Posle 2 i po sata pauze nastavio se meč. Bilo je očigledno da je Novak povratio snagu i delovao je koncentrisanije pa je pravio mnogo manje grešaka i počeo da osvaja je gemove bez izgubljenog poena. Ponovio se 6. gem iz prvog seta 4:2 za Španca. Međutim Novak se trgnuo i dobio sve gemove do kraja seta i ako je Španac igrao sjajno. Bilo je potrebno 52 minuta da Nole dobije drugi set sa 6:4.
Treći set je Novak započeo sjajno, uz napravljene brejkove već je vodi sa 4:1. U tom trenutku su organizatori ponovo doneli odluku da igrači zbog kiše napuste teren. Do kraja dana nisu postojali uslovi da se meč nastavi, tako da je završetak odložen za sledeći dan.
Meč je danas nastavljen i u Novakovoj igri se se osetilo da želi pobedu po svaku cenu. U prvom odigranom gemu je oduzeo servis protivniku, i poveo sa 5:1. Na svoj svoj servis je izborio gem i dobio set sa 6:1.
Početak četvrtog seta pripao je Špancu koji je nakon nekoliko grešaka srpskog tenisera uzeo brejk. Novak je održavao rezultat i čekao svoju priliku. Uspeo je uzeti brejk za izjednačio na 4:4. Jedanaesti gem je bio presudni gem seta, ali i meča. Nole je uzeo brejk – ukupno 9. i tako uz rezultat 7:5 prošao u četvrtfinale.

Statistika:
– as poeni (2-1),
– dvostruke servis greške (5-2),
– direktni poeni (45-31),
– neiznuđene greške (54-49).

Novak Đoković će u četvrtfinalu, najverovatnije već u četvrtak, igrati sa pobednikom meča David Ferer – Tomaš Berdih. Protiv Berdiha ima sjajan učinak od 23 pobede i samo dva poraza, poslednji još 2013. godine, a protiv Ferera vodi 16:5, i to uz deset pobeda u poslednjih deset međusobnih duela.

NAPRED NOLE! BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login