„Srpski ekspres“ stigao u finale Rolan Garosa

TENIS  
„Srpski ekspres“ stigao u finale Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Novak Đoković je pobedio perspektivnog Austrijanca Dominika Tima (12. nosioca) rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:1 i 6:4. Ovom pobedom Novak je obezbedio četvrto finale Rolan Garosa i boriće se za jedini trofej iz serije gren slem titula koji mu nedostaje. Meč na stadionu ’Suzan Lenglen’ trajao je 1 sat i 48 minuta.

Što se samog meča tiče, svetski broj 1 je pružio sjajnu igru. Sa druge strane sjajni Tim je pokušao da odigra jedan od mečeva na kakve smo navikli, ali naš teniser je pokazao zašto je na tronu svetskog tenisa. Novak je imao svoj dan i imao je inicijativu tokom celog meča. Kontrolisao je igru od početka i dobio 2 seta bez mnogo muke. Tek u trećem setu Tim je uspeo da povede sa 3:0 i pokuša da uzdrma našeg tenisera. Međutim Nole je dodao gas i uz dva brejka potpio sve nade perspektivnog Austrijanca i prošao u finale Otvorenog prvenstva Francuske.

Pogledajte kraj meča iz perspektive RTS-a:

„Iskoristiću iskustvo da se pripremim. Emocije su u gren slem finalu, naročito na Rolan Garosu, drugačije nego u bilo kom drugom meču. To je neminovno. S druge strane, kako je pokojni patrijarh Pavle govorio, ‘kakve su ti misli, takav ti je i život’. Ne želim sebi da stvaram veći pritisak nego što već postoji“ – izjavio je Đoković

Statistika:
- as poeni (2-2)
- dvostruke servis greške (1-3)
- direktni poeni (15-27)
- neiznuđene greške (13-32)

Ovom titulom bi kompletirao sva 4 gren slema i ukoliko bi osvojio masters turnir u Sinsinatiju kompletirao sve turnire iz dve najjače serije ATP turnira i tako ušao u istoriju. Sutrašnjom pobedom pridružio bi se osmorici tenisera koji su uspeli da kompletiraju karijerni gren slem: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Andre Agasi, Roj Emerson, Rod Lejver, Don Badž, Fred Peri. Doduše, Novak je i sada već u istoriji po mnogim rekordima, ali ovi rekordi su nešto mnogo više.

„Pritisak je ogroman, a očekivanja još veća, ne samo s moje strane, nego od mnogih koji me prate i podržavaju. Toga sam svestan, ali o tome ne želim da razmišljam i pričam više nego što već osećam. Potrudiću se da svoje misli i energiju usmerim na onaj način koji mi odgovara da iz sebe pružim maksimum u nedelju“ – rekao je naš teniser.

Sledi finale sa Endijem Marejom, i to 3. finale na šljaci u poslednjih nekoliko nedelja. Britanac je do finala došao preko branioca titule Stena Vavrinke, kojeg je savladao rezultatom 6:4, 6:2, 4:6 i 6:2.
Novak i Endi su se sastajali 33 puta a Nole vodi sa 23-10. Nadamo se da će skor posle sutrašnjeg duela biti 24-10.

Meč je na programu u nedelju, a prenos je na RTS-u u 15h.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login