Osmi Mikser festival od 8. do 12. juna 2016. godine

DOGAĐAJI, MUZIKA  

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se peti put u beogradskom kvartu Savamala, od 8. do 12. juna 2016. godine pod sloganom „Osetljivo društvo / Sensitive Society”, snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Na glavnom stejdžu, u Depo magacinu u Travničkoj 3, smenjivaće se muzičke veličine iz regiona koje su u značajnoj meri doprinele definisanju balkanskog zvuka, a poseban akcenat biće stavljen na žensko stvaralaštvo u polju muzike.

Tako će prvog dana festivala, 8. juna, na Miksalištu nasupiti jedan od najbolih koncertnih sastava u regionu, Elemental i muzičar, pesnik i medijski manipulator Rambo Amadeus, čiji će gost na Mikser festivalu biti Beti Đorđević, kao i Rambita Amadeus, koju će Rambo na Mikser festivalu prvi put predstaviti široj javnosti.

Hrvatski sastav Elemental, bend koji svoj zvuk bazira na rep muzici sa uticajima roka, soula, fanka i regea, uz britke tekstove i zanimljive instrumentalne podloge, po mišljenju kritičara i publike predstavlja jedinstvenu i originalnu muzičku pojavu u regionu. Bend koji svoju muziku nikada nije smatrao proizvodom, već umetničkim izrazom, je tokom 18 godina postojanja uspeo da stvori vernu bazu fanova kojoj se iz godine u godinu pridružuju novi poštovaoci koji prepoznaju Elemetalov iskren i originalan stav, ne samo prema muzici, nego i prema društvenim zbivanjima koji se tiču svih nas.

Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se tokom godina dokazao kao jedan od najboljih koncertnih bendova obzirom da je prioritet sastava blizak odnos sa publikom. Elemtal čine vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Rambo Amadeus iza sebe ima 13 samostalnih albuma, i više kompilacija, zajedničkih i live izadanja, a nedavno je publici predstavio i najnoviji studijski album “Vrh Dna”, na kojem predstavlja satirične tekstove o sudbini malog čoveka u vihorima života, lutajući krivudavim bogazama balkanskog društva. Numere sa novog, kao i starije numere, publika će imati priliku da čuje na glavnom stejdžu Mikser festivala 8. juna, kada ih Rambo, u svom prepoznatljivom stilu, neće reprodukovati doslovno, već uz zdravu dozu improvizacije, humora i iznenađenja.

Kao specijalni gost, na bini će mu se pridružiti džez i soul diva Beti Đorđević, jedna od najboljih pevačica sa naših prostora, Takođe, Rambo će 8. juna beogradskoj publici prvi put, a možda i poslednji, konačno predstaviti i Rambitu Amadeus, za kojom je dugo tragao.

Ulaznice za prvi dan Mikser Festivala, 8. jun, dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner Shopovi) po pretrpodajnoj ceni od 900 dinara do 15. maja. Od 15. maja, cena ulaznice biće 1200 dinara.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login