Ivana Španović pobedila na mitingu Dijamantske Lige u Oslu

ATLETIKA  
Ivana Španović pobedila na mitingu Dijamantske Lige u Oslu

SJAJNE VESTI IZ OSLA

Ivana Španović je osvojila prvo mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske Lige u Oslu. Skokom od 6,94m u petoj seriji postavila je prvi reyultat i osvojila maksimalnih 10 poena. Drugo mesto je zauzela Kristabel Netej sa preskočenih 6,68m, dok je treću poziciju sa najboljim rezultatom sezone 6,67m zauzela Šara Proktor.
Vremenski uslovi u Oslu nisu bili naklonjeni takmičarkama, tako da se može reći da su ovi skokovi bili odlični. Da je vreme bilo toplije i da nije bilo kiše verovatno bi se napadali i rekordi.

Ivana je pokazala da je trenutno najspremnija takmičarka i u Oslu je vodila tokom celog takmičenja. Iz serije u seriju je beležila sve bolji rezultat:


1. serija - 6,63m
2. serija - 6,79m (zauzela vodeću poziciju)
3. serija - prestup

Ivana je stekla pravo na još tri skoka zajedno sa svetskom šampionkom Bartoletom, vicešampionkom sveta Šarom Proktor i Kristabel Netej.

4. serija – prestup
5. serija – 6,94m (inače ovo je Ivanin drugi najbolji rezultat u sezoni)

Trener Obradović bio je veoma zadovoljan:

“Ivana je danas pokazala zavidan nivo forme u odnosu na rivalke. Bila je ispred njih za 30cm, ubedljivo je pobedila sa odličnim rezultatom, a još me više raduje činjenica da je Ivana skočila 6,94m u ovim vremenskim uslovima, te da u normalnim uslovima od Ivane možemo očekivati još mnogo bolje rezultate.”

Ivana je u tri nastupa uspela da ostvari 26 bodova i to sa 2 pobede (Šangaj I Oslo) i jedno 2. mesto (Judžinu). Sa ovim učinkom ona se nalazi na prvom mestu ukupne liste Dijamantske lige u skoku u dalj.

BRAVO IVANA!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Ivana Španović pobedila na mitingu Dijamantske Lige u Oslu"

  1. Pingback: Ivana Španović najbolja i u Stokholmu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login