Tamara Salaški uz novi državni rekord na 400m ide u RIO

ATLETIKA  
Tamara Salaški uz novi državni rekord na 400m ide u RIO

SJAJNE VESTI ZA SRPSKU ATLETIKU

Naša mlada atletičarka Tamara Salaški uspela je da obori nacionalni rekord na 400m i sa rezultatom 51.89 sekundi obezbedi vizu za RIO. Altetičarka Crvene zvezde je 84. putnik srpske ekipe na putu za RIO, a ukupno 13. naša atletičarka koja je ispunila normu. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Tamara će nastupiti u žestokoj konkurenciji, a njeno vreme je trenutno bolje za 31 stotinku od olimpijske norme pa se možemo nadati njenim dobrim trkama.
Na mitingu u Staroj Zagori (Bugarska) Tamara je trčala trku na 400 metara i ostvarila rezultat 51,89 sekundi, a čime je postavila novi nacionalni rekord i ispunila normu za Olimpijske igre. Norma koju je postavila Svetska atletska federacija iznosi 52,20 sekundi.

Pogledajte trku naše Tamare Salaški:

Tamara Salaški rođena je 1988. godine a iza sebe ima puno sjajnih trka. Atletski savez Beograda je 2015. godine proglasio Tamarau kao najbolju seniorku grada Beograda, a iste godine je osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Balkana u dvorani. Napadala je olimpijske norme, ali je uvek je malo nedostajalo da dosegne put na OI. Često je obarala državne rekorde, a upornost se na kraju isplatila. Ove godine se to ostvarilo i ona je presrećna:

„Trka je bila predobra. U konkurenciji je bila atletičarka iz Bahreina koju sam konstantno jurila, pa sam imala i dodatnu motivaciju. Nisam uspela da pobedim, ali sam ispunila svoj životni san.“

BRAVO TAMARA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login