Šampioni gastronomije: Kragujevački kulinari osvojili 10 zlatnih i 3 srebrne medalje u Nišu

NAGRADE, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Šampioni gastronomije: Kragujevački kulinari osvojili 10 zlatnih i 3 srebrne medalje u Nišu

SJAJNE VESTI DONOSE KRAGUJEVAČKI KULINARI

Na 3. Internacionalnom gastro-šampionatu koji je održan na Niškom sajmištu od 8. do 10. juna i ugostio preko 450 takmičara iz 21 zemlje, nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.
Žiri, strog, ali pravičan, predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke I drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

„Raduje me što se puno mladog sveta interesuje za kuvanje. Stasavaju nove generacije kulinara, koji su izvrsni u svom poslu. Jako je teško medju vrhunskim kulinarima iz ovoliko zemalja, odabrati pobedničko jelo“ – kazao je Stevo Karapandža.

Takmičari Miloš Totović, Aleksandar Milanović, Milan Stevanović, Nemanja Milovanović, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i mentorom Vladimirom Arsenijevićem, osvojili su ukupno 10 zlatnih medalja, 3 srebrne i šampionski pehar za najbolje jelo na gastro-turističkom šampionatu!

„Ovo je veliki uspeh za nas. Konkurencija je jača nego prethodnih godina, što vidimo po broju prijavljenih timova i dosadašnjem broju takmičara iz preko 20 zemalja. Svi takmičari predstavljaju kulinarski krem svoje države. Raduje me što smo iz svih prijavljenih kategorija osvojili medalje, ali i priznanja od Izraela, Rumunije i Hrvatske koji su našoj asocijaciji uručili diplome i plakete za veliki doprinos razvoju gastronomije u svetu“ – naglasio je Vujadin Vujadinović, predsednik HoReCa asocijacije.

Profesor Vladimir Arsenijević nije krio zadovoljstvo postignutim uspesima:

„Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i izuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu. HoReCa asocijacija Kragujevac postoji upravo zbog ovakvih uspeha, uspešnih kulinara i velikog srca u kojima je Kragujevac na prvom mestu.“

Sledeće veliko kulinarsko takmičenje je u septembru u Rumuniji u gradu Kluž – Napoka, kažu mladi kragujevački kulinari koji sa nestrpljenjem očekuju nova takmičenja i nove uspehe.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Šampioni gastronomije: Kragujevački kulinari osvojili 10 zlatnih i 3 srebrne medalje u Nišu"

  1. Pingback: Nastavak zlatne serije - Kragujevački kulinari osvojili Istanbul! - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login