Beogradska filharmonija proslavila rođendan uz „novog šefa-dirigenta“

DOGAĐAJI, MUZIKA, UMETNOST  
Beogradska filharmonija proslavila rođendan uz „novog šefa-dirigenta“

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Beogradska filharmonija je juče proslavila svoj 93. rođendan. U to ime filharmonija je organizovala koncertnu zabavu (u Sali BGF od 19h) kakva se samo poželeti može. Sinoć je otvorena audicija za novog šefa dirigenta, a glavni kandidat za ovu poziciju bio je glumac Vladimir Aleksić koji je predstavio umetnički program „Beogradska disharmonija“. BGF je poklonila rođendanski koncert publici pa je zbog ograničenog broja mesta bilo potrebno da se preuzmu besplatne ulaznice na blagajni Filharmonije. Ko nije bio upoznat sa najavom za ovo dešavanje (http://www.bgf.rs/lt/rodendanski-koncert-beogradske-disharmonije/) očekivao je uobičajeno dobar koncert BGF, ali već na samom početku scenu je okupirao mladi slavni glumac Vladimir Aleksić.

Beogradska filharmonija izvela je odabrane stavove iz „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija, dok je Aleksić na sceni bio pravi šoumen. Pozdravljao je članove Filharmonije, potom posetioce koncerta, šarmirao dame komplimentima, objavio da se kandiduje za šefa-dirigenta orkestra, a u stilu pravih političara najavio dovođenje investitora koji će izgraditi salu sa „sistemom za ublažavanje kašljanja publike“. One koji su kasnili, kandidat za šefa-dirigenta je izveo na binu i tražio objašnjenje za taj postupak.

Pogledajte neke detalje sa koncerta koji je pripremio RTS:

Vladimir je rekao da mu je dosta posla u filmskoj i pozorišnoj industriji, da nije zadovoljan svojim uspehom, pa je uzimao časove kako bi se posvetio novom poslu. Obzirom da je „Filharmoniji potreban novi šef-dirigent“ on je rešio da sa svojim novim pristupom „muzičko-fizičko-emotivni nadražaj“ preuzme filharmoniju i napravi svetsko čudo. U svojoj „kampanji“ obilazio je muzičare, masirao ih, hladio lepezom, čak je pokušao da ih nadahne čokoladnim bombonama, potom je uzeo mobilni telefon i pravio selfije. Ni ovaj događaj nije mogao da protekne bez izjavljivanja ljubavi, pa je ovaj put mladi Aleksić odabrao violinistkinju koja mu ipak nije uzvratila ljubav, pa je utehu morao da pronaše kod pijanistkinje ali je i ona usred koncerta morala da ode „zbog drugih obaveza“.
Aleksić je tragao i za zamenom pa je u publici pronašao i ministra kulture i nekadašnjeg direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, ali mu nije poverio tu funkciju uz izjavu „sigurno su vam se ulenjili prsti“. Ipak od ministra je uzeo mobilni telefon i „razgovarao sa premijerom“. Na binu je ipak izveo PR-a Filharmonije Jelenu Milašinović koja se pridružila orkestru.
Mladi glumac je „pronašao“ i kutiju za violinu sa pivom i kartom za koncert slavnog Nemanje Radulovića, pa je obradovao nekoga iz publike ko nije uspeo da dođe do nje. Kraj ovog sjajnog koncerta obeležila je torta koja se „nedužna“ našla u sali. Svi su pozdravljeni ovacijama kako filharmonija tako i mladi glumac, te su svi sa širokim osmesima naspustili salu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login