Ivana Španović najbolja i u Stokholmu

OSTALI SPORTOVI  
Ivana Španović najbolja i u Stokholmu

SJAJNE VESTI IZ STOKHOLMA

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović pobedila je i u Švedskoj. Nakon Osla pre nekoliko dana „pao“ je i Stokholm.
Na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, po veoma hladnom i kišovitom vremenu (kao i u Oslu), Ivana je zabeležila skok od 6,90 m i tim rezultatom slavila pobedu. U ovom trenutku Ivana je prva u generalnom plasmanu jer je sakupila 36 bodova, što je za velikih 20 bodova više od Amerikanke Britni Ris.
Prva serija za Ivanu je bila uvertira za dobar skok. Sa preskočenih 6,73 m već je zauzela prvu poziciju i sa, na kraju će se ispostaviti, drugim skokom pobedila na ovom mitingu. Imala je srpska atletičarka i skokove od 6,52 m u trećoj i 6,57 m u petoj seriji, ali poslednju seriju nije skakala. Na 2 cm se približila Britni (6,88 m) ali to je bio poslednji skok pa je trener Obradović posevatovao Ivanu da odustane od skoka u poslednjoj seriji.

„Bilo je teško, jer je ovo treće takmičenje zaredom u kojem je bilo dosta hladno. Zato sam zadovoljna rezultatom, tim pre što znam da i u ovakvim uslovima mogu da skočim dalje od 6,90. Bio je ovo i dobar trenutak pred EP od 6. do 10. jula u Amsterdamu, gde očekujem zlato, jer sam u dobroj formi. Šest nedelja pre Olimpijskih igara prestaću da se takmičim, jer želim da u Riju skačem najbolje u životu kako bih osvojila zlato.“ – izjavila je Ivana.

Pogledajte pobednički skok Ivane Španović u Stokholmu:

Trener Goran Obradović je bio, kao i uvek, zadovoljan:

„Ovo je najvažnija pobeda u Dijamantskoj ligi, jer je u ekstremno lošim uslovima ostvarila izvanredan rezultat. I te kako je bitno što je bila bolja od svetskih prvakinja iz Pekinga 2015. Bartoletijeve i 2016. iz Portlanda Risova. Ivana je stekla i veliki kapital, tako da smo na dobrom putu ka osvajanju `dijamanta`.“

Pogledajte kako je trener Obradović probudio Ivanu:

Generalni plasman:

1. Ivana SPANOVIC (SRB) 36
2. Brittney REESE (USA) 16
3. Christabel NETTEY (CAN) 15
4. Tianna BARTOLETTA (USA) 11
5. Shara PROCTOR (GBR) 6
6. Lorraine UGEN (GBR) 6
7. Sosthene MOGUENARA (GER) 3
8. Blessing OKAGBARE-IGHOTEGUONOR (NGR) 3
9. Brooke STRATTON (AUS) 3
10. Ksenija BALTA (EST) 2

BRAVO IVANA! SAMO HRABRO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login