Sjajni odbojkaši Srbije pobedili Brazil sa 3:1

ODBOJKA  
Sjajni odbojkaši Srbije pobedili Brazil sa 3:1

SJAJNE VESTI DONOSE ODBOJKAŠI SRBIJE

Posle fenomenalnog vikenda u Kalinjingradu odbojkaši Srbije su pobedili veliki Brazil rezultatom 3:1 (19:25, 25:15, 25:21 i 25:22) na drugom vikendu Svetske lige grupe F. Ovo je vrlo važna pobeda koja daje samopouzdanje ovim mladim momcima koji igraju kao jedan. Trener reprezentacije Nikola Grbić dao je puno poverenje momcima, a oni su vratili na najbolji mogući način. Ovo je četvrti meč, ovog meseca, koji su dobili sa samo jednim izgubljenim setom, i to od ekipe Brazila sinoć.
Meč je odigran u dvorani “Aleksandar Nikolić” pred oko 8.000 navijača, a Srećko Lisinac bio je junak utakmice. On je odigrao možda i najbolju utakmicu do sada.

Ekipa Brazila je povela utakmicu i osvojila prvi set. Mala neuigranost i neverovatno raspoloženi igrači Brazila bila je odlika prvog seta. Potom se „ORLOVI“ bude i počinju svoju igru. 2 seta bez većih problema rešavaju u svoju korist. U drugom setu viđeno je čak 10 as servisa.
Najinteresantniji deo meča bila je sama završnica ćetvrtog seta. Srbija je furioznom igrom povela sa 15:8, i kada su svi mislili da je gotovo tada se “karioke” vraćaju u set. Uspeli su da sjajnim servisima poremete naš prijem i nanizali „brdo“ poena. Izjednačili su i onda poveli su sa tri poena (19:22). Uspeli smo da zaustavimo servis Brazilaca i da Lisinac ode na servis. Tada je usledila kanonada poena uz dva asa i sjajno finiširanje Nikića. Srbija je pobedila odlični Brazil i pokazala da „puca“ na sam vrh odbojke ove godine.

Najbolji igrači u našoj reprezentaciji bili su:
Srećko Lisinac sa 16,
Aleksandar Atanasijević sa 15,
Marko Ivović sa 14 i,
Miloš Nikić sa 12 poena.

„Naporan rad u proteklih mesec i po dana je urodio plodom. Odlične rezultate iz prvog vikenda potrvrdili smo protiv kvalitetnog Brazila. Međutim, nećemo stati na ovom, već pokušati da protiv Bugara zabeležimo još jedan trijumf, a sve u cilju odlaska na završni turnir u Krakov“ – izjavio je Lisinac koji je sa 16 poena bio najefikaniji u našem timu.

Srbija danas igra sa Bugarskom od 19 časova u okviru drugog kola drugog vikenda Svetske lige. Takođe, u istom terminu ali sutra igra protiv ekipe Irana.

SJAJNO!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login