Vaterpolisti Srbije pobedom nad Amerikom osvojili Svetsku ligu

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedom nad Amerikom osvojili Svetsku ligu

SJAJNE VESTI DONOSE VATERPOLISTI SRBIJE

Vaterpolo reprezentacija Srbije je osvojila zlato! Svetska liga i ove godine pripala je vaterpolistima Srbije.
U finalu Svetske lige Srbija je pobedila reprezentaciju Amerike sa veoma ubedljivih 10:6 (2:0, 3:1, 3:0, 2:5). Ovom pobedom upisali su se 10. put na pehar Svetske lige. Pre ovog zlata naši momci su osvojili tron i u Beogradu (2005), Atini (2006), Berlinu (2007), Đenovi (2008), Nišu (2010), Firenci (2011), Almaatiju (2012), Čeljebinsku (2013), Dubaiju (2014) i Bergamu (2015).
Ovo je i sedmo zlato u nizu, pošto su od juna 2014. godine tri puta trijumfovali u Svetskoj ligi, dva puta na Evropskom prvenstvu i po jednom na Svetskom prvenstvu i u Svetskom kupu.

BRAVO ŠAMPIONI!!!

Dominacija naše selekcije nastavila se i u ovom meču. Pitanje pobednika nije se postavljalo jer se već u prvoj četvrtini videlo da smo spremniji i koncentrisaniji od ekipe koju predvodi nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić.
Na bazenu Huidžu Jinšan lejk u Kini Srbija je povela u prvoj četvrtini sa 2:0, da bi se prednost uvećavala i do kraja treće četvrtine iznosila je 8:1. Tada je naš selektor Dejan Savić više odmarao igrače i rutinski završio meč. Bitno je napomenuti da su Amerikanci igrali bez najboljeg igrača, centra Džona Mana, koji je dan pre protiv Grčke iznudio dosta isključenja i bio najzaslužniji za prolazak u finale. Na našoj strani najbolji je bio golman Branislav Mitrović koji je „skidao“ sve što je bilo izgledno za gol. Branio je Mitrović „zicere“ i omogućio svojoj ekipi ovako veliku rezultatsku razliku. Imali su Amerikanci dosta isključenja ali Srbija se sjano branila i uz raspoloženog Filipa Filipovića i drugove donela Srbiji novo zlato!

BRAVO ŠAMPIONI!!!

Ovo je bila sjajna uvertira za Olimpijske igre i gde svi očekujemo Srbiju u finalu, zlato bi bilo kruna uspeha ove generacije.

I kao što rekoše naši državnici u poruci ŠAMPIONIMA: „Otadžbina vam je zauvek zahvalna!“

BRAVO ŠAMPIONI!!! SAMO NAPRED!!!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login