Novak Đoković pobedom nad Džejmsom Vordom počeo odbranu titule na Vimbldonu

TENIS  
Novak Đoković pobedom nad Džejmsom Vordom počeo odbranu titule na Vimbldonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Novak Đoković je pobedio Džejmsa Vorda rezultatom 3:0 (6:0, 7:6 (7:3) i 6:4) i tako započeo svoje 12. učešće na gren slem turniru u Londonu. Bilo je potrebno 2 sata i dva minuta da srpski teniser pokaže koliko je spreman i željan da ponovi uspeh iz 2015. godine. Ovo je 130. održavanje „The Championships“-a, najpopularnijeg turnira u svetu tenisa.

Početak meča je bio više nego rutinski. Nole je počeo furiozno i za samo 35 minuta osvojio čak 9 gemova. Džejms Vord je bio u grču i tek kada se opustio, uz ovacije publike, počeo je da igra tenis i da pogađa. Ova euforija je trajala kratko jer je Đoković fokus na igru vratio u drugoj polovini drugog seta i u taj brejku pokazao nadmoć. U narednom setu brejk prednosti je zaradio u trećem gemu pa je brzo završio meč. Uz samo jednu dvostruku servis grešku u celom meču naš teniser je prošao u drugo kolo.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Džejmsa:

Statistika:
- As poeni (7-10)
- Dvostruke servis greške (1-5)
- Direktni poeni (29-25)
- Neiznuđene greške (21-29)

Novak je nakon meča izjavio:

„Igrao sam vrlo dobro danas. Džejms je bio nervozan na početku, da bi u drugom setu počeo da igra dosta bolje i servira preciznije. Sve u svemu, zadovoljan sam kako sam odigrao prvi meč.“

Naredni protivnik u drugom kolu biće Francuz Andrijan Manarino (55. na ATP listi) koji je savladao Kajla Edmunda rezultatom 3:0 (6:2, 7:5 i 6:4).
Meč između Novaka i Andrijana igra se u sredu, a to je ujedno i prvi međusobni duel ova dva tenisera.

Od naših učesnika prvog dana na Vimbldonu Ana Ivanović i Janko Tipsarević nisu uspeli da prebrode prvo kolo. Ana je izgubila od 223. teniserke sveta, Ruskinje Ekaterine Aleksandrove rezultatom 2:0, a po setovima 6:2 i 7:5. Sa druge strane Janko je pružio dostojanstven otpor, ali ovaj put nije mogao da pobedi raspoloženog Žila Simona. Izgubio je od potencijalnog favorita rezultatom 6:4, 4:6, 5:7 i 3:6.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login