Viktor Troicki pobedio Tristana Lamasina i prošao u drugo kolo Vimbldona

TENIS  
Viktor Troicki pobedio Tristana Lamasina i prošao u drugo kolo Vimbldona

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Naš teniser Viktor Troicki pobedio je Francuza Tristana Lamasina (204. tenisera sveta) rezultatom 3:0 (6:4, 6:2 i 6:2) za samo sat i 34 minuta. Francuz je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije, pa je ovo bila relativno laka pobeda za Troickog koji je trenutno na 27. poziciji na ATP listi. Ovom pobedom Viktor se plasirao u drugo kolo Vimbldona.
Primetno je da se Viktor oseća dobro i da pruža sve bolje partije. U ovom meču čak 5 puta je uzeo brejk dok sa druge strane protivnik nije uspeo da napravi ni jedan.

“Dobro je što sam lako pobedio – nisam znao šta da očekujem jer ga ne poznajem, ali prošao je kvalifikacije. Mislim da sam igrao solidno i videlo se da sam iskusniji – servis mi je bio dobar, u nekim trenucima sam možda bio malo opušteniji nego što je trebalo, ali sve je prošlo kako treba, brzo sam završio“ – izjavio je Viktor posle meča.

Viktor će se u drugom kolu sastati sa Špancom Albertom Ramosom Vinjolasom (36. igrač sveta) koji je savladao Kanađanina Vaseka Pospišila (44. na ATP listi) rezultatom 3:1 (6:4, 3:6, 6:3 i 6:4). Naš teniser ima samo jedan odigran meč sa Špancem i to prošle godine na Mastersu u Indijan Velsu gdje je izgubio sa 2:0 (4:6, 4:6).

“Iznenađenje, po mom mišljenju, baš sam bio motivisan da se revanširam Pospišilu. Ramos je inače specijalista za šljaku, igrao je četvrtfinale Rolan Garosa, definitivno mu trava nije omiljena podloga, ali igrao je dobro čim je savladao Pospišila. Ne smem da ga potcenim, već me je dobio u Indijan Velsu, mada sam ja tu odigrao baš slabo. Znam šta da očekujem, moram da igram ofanzivno i da mu ne dajem vremena jer u suprotnom može da se razmaše forhendom. Nadam se dobrom ishodu“ – rekao je Troicki.

Naš drugi teniser Dušan Lajović je posle duge i sjajne borbe izgubio od „rege boja“ – Nemca Dastina Brauna sa 2:3 (6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 4:6). Dastin je dobitnik „vajld karda“ i na pravi način je iskoristio tu mogućnost pa će se u 2. kolu sastati sa Nikom Kirjosom.

Nagradni fond Vimbldona iznosi 28 miliona evra.

NAPRED VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login