Novak Đoković preko Adrijana Manarina do trećeg kola Vimbldona

TENIS  
Novak Đoković preko Adrijana Manarina do trećeg kola Vimbldona

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Novak Đoković je pobedio Adrijana Manarina rezultatom 3:0 (6:4, 6:3 i 7:6 (7:5)), za 2 sata i 4 minuta i tako se plasirao u treće kolo Vimbldona. Francuz je inače 55. igrač sveta, a u ovom meču pružio je dobru partiju i ako to rezultat baš i ne govori.
Osim trećeg seta, reklo bi se da je meč rutinski odrađen, ali se Novak za svaki poen borio. Srpski teniser je uspeo da osvoji brejkove u prva dva seta i tako osigurao 2:0, dok je u trećem setu poveo sa 5:3 (i to brejkom), ali nije bio dovoljno koncentrisan pa je Adrijan uspeo da mu vrati brejk. Tada je Francuz dodao gas i uspeo da uđe u taj-brejk. Tada je i Novak počeo da pogađa neverovatne i atraktivne poene tako da je i publika uživala. Okončao je meč drugom meč loptom i tako slavio sa 3:0.

Ovom pobedom došao je do 46. pobede u sezoni, a mnogo bitniji podataka je da je ovo Novakova ukupno 30. uzastopna pobeda na gren slem turnirima, a ujedno i rekord:

„Nisam iznenađen ovim podatkom. Zadovoljan sam kako igram i to je statistika na koju sam ponosan. Ne znam do kada će trajati moja serija. Budućnost ne mogu da predvidim, trudiću se da nastavim da pružam igre na ovom nivou“ – izjavio je Novak.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Adrijana:

Statistika:
- as poeni (6-5)
- dvostruke servis greške (8-3)
- direktni poeni (23-30)
- neiznuđene greške (21-42)

Na konferenciji za novinare Novak je imao interesantnog sagovornika „iz publike“:

„Trduim se već neko vreme da pronađem slabost u tvoj igri, ali mi ne ide. Novače, moram i ovo da ti kažem. Imas velike zasluge za igru i znam koliko si skroman kada su rekordi i poštovanje ovog sporta u pitanju. Ponosan sam što te poznajem“ – oglasio se legendarni trener Nik Bolitijeri.

Protivnik u trećem kolu biće bolji iz duela između Sema Kverija i Tomaza Belučija.

NAPRED NOLE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login