Košarkaši Srbije pobedom nad Angolom u polufinalu kvalifikacionog turnira za OI u RIU

KOŠARKA  
Košarkaši Srbije pobedom nad Angolom u polufinalu kvalifikacionog turnira za OI u RIU

SJAJNE VESTI IZ BEOGRDA

Košarkaši Srbije pobedili su Reprezentaciju Angole rezultatom 83:60 (30:23, 17:15, 22:13, 14:9) u okviru drugog kola „A“ grupe Olimpijskog kvalifikacionog turnira za RIO 2016. Ovo je bila relativno laka i očekivana pobeda pa je Aleksandar Đorđević pružio priliku svima, pravio petorke i spremao taktičke varijante za predstojeće polufinale.
Na početku utakmice delovalo je kao da su igrači Angole veoma dobro „potkovani“ dobrim ofanzivnim skokom ali to je sve trajalo samo u prvom poluvremenu kada je pružen i najveći otpor. U nastavku utakmice Srbija je pojačavala igru i pravila rezultatsku razliku tako da je ona u jednom trenutku iznosila čak 26 poena.
Raspoloženi u ovom meču bili su centri Nikola Jokić sa 17 i Miroslav Raduljica sa 13 poena koji su ubacili i najviše poena, ovaj put zajedno 30 poena, dok su u prethodnoj utakmici zajedno ubeležili 20. Bogdan Bogdanović uz 8 asistencija i 12 poena (4 trojke u prvom poluvremenu) je odigrao sjajnu utakmicu a pratili su ga Stefan Marković sa isto toliko poena, dok je kapiten naše selekcije Teodosić upisao 8 poena i 6 skokova.

Pogledajte detalje iz meča:

Posle pobede nad Angolom Aleksandar Đorđević je izjavio:

„Prisutna je velika želja, ona nekada ume da bude kontraproduktivna. Imali smo dobar obrambeni pristup. Otvorili su utakmicu na drugačiji način nego protiv Portorika, napali su nas ispod koša sa trojicom visokih igrača i tim ofanzivnim skokovima nam oduzeli kontre. Nama velikim slovima kao ključ igre piše “skok”! Oni su imali mnogo skokova u napadu u prvom poluvremenu, ali u poslednja četiri minuta nismo im dali nijedan i tada smo došli do prednosti. Imali smo agresivnost, ali moramo da se pazimo u reketu da bismo mogli i da trčimo. Kontrola skoka bi trebalo da nam ponudi mnogo više. Srećan sam zbog odbrane, vidi se da svi osećaju da nisu prijateljske utakmice, svi se bore. Sada je vreme da se smirimo i da budemo fokusirani samo na jednu stvar – narednu utakmicu. Moramo i dalje da igramo čvrsto, sa velikom željom i uz navijače. Stvarno ne razmišljam o finalu. Izuzetno poštujem Letoniju, Bagackis radi sjajan posao svih ovih godina, vidi se da je dugo ovde. Igraju sa velikim intezitetom, prelepu košarku, talentovani su. To je pečat trenera, veruju u sistem i veoma su jaki. Zaslužili su pobedu protiv Češke… Ali o njima ne razmišljam.

O rivalu u petak (21.00) u polufinalu Česima…

Češka ima dvojicu sjajnih igrača na NBA nivou. Satoranski i Veseli dugo igraju zajedno, a Šilb daje snagu spoljnoj liniji. Moramo da igrom pod košem dođemo do laganijih napadačkih rešenja u tranziciji. Igranje kod kuće daje nam sigurnost i kiseonik. Idemo uzdignute glave. Sledi dan koji ćemo iskoristiti da obnovimo energiju.“

„Čestitam saigračima, možda nismo bili najbolji, posebno na početku, ali smo na kraju pokazali karakter i nadam se da će predstojeće dve utakmice biti na većem nivou. Mislim da smo spremili utakmicu dobro. Naravno da je motivacija bila na visokom nivou, igrali su sigurno bolje nego dan ranije. Pokušali smo da zaustavimo Mura i to smo ostvarili. Srećni smo zbog ove pobede.“ – zadovoljno priča Bogdan Bogdanović.

U polufinalnom meču, u petak od 21 sat u beogradskoj Areni, sastaće se ekipe Srbije i Češke, dok su u drugom polufinalu (od 18 sati) Letonija i Portoriko.

BRAVO „ORLOVI“!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login