Ivana Španović kraljica Evrope

ATLETIKA, NAGRADE  
Ivana Španović kraljica Evrope

SJAJNE VESTI IZ AMSTERDAMA

Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju u disciplini skok udalj na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Do prvog prvog evropskog zlata u istoriji srpske atletike Ivana je stigla najboljim skokom u drugoj seriji od 6,94 metara. Drugo mesto pripalo je Britanki Džasmin Sojers sa rezultatom 6,86 metara, a bronzanu medalju osvojila je Nemica Malaike Mihambo sa preskočenih 6,65 metara.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, a najbolja u tom momentu Ksenija Balta iz Estonije sa 6,65. U drugoj, Ivana je sokočila 6,94 metara, sada već skok za istoriju. Treći skok je bio bolji od svih konkurentskih, sa 6,81 metara, koji je savladala Jazmin Sojers (6,86 metara), tek u četvrtoj seriji. Do kraja Ivana je preskočila još 6,71 metara, ali skok iz druge serije je bio dovoljan za zlato.

Ovo je druga osvojena medalja za Srbiju u EP u Amsterdamu, pošto je u prethodno bronzani postao naš desetobojac Mihail Dudaš.

Pogledajte skok koji je obezbedio prvo Evropsko zlato u istoriji Srpske atletike:

Posle pobede stigle su i prve čestitke i to od Ministar omladine i sporta Vanje Udovičića:

„Ivana je velika šampionka i ovaj sjajan uspeh je još jedan u nizu kojim je to potvrdila. Znam da je Ivana potpuno predana Olimpijskim igrama, da je ovo za nju vetar u leđa ka olimpijskoj medalji koju ona zaslužuje i u koju verujem svim srcem da je njena! Svaka čast Ivana.“

BRAVO IVANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login