Još samo jedan korak do RIA: Srbija pobedila Češku i zakazala duel sa Portorikom

KOŠARKA  
Još samo jedan korak do RIA: Srbija pobedila Češku i zakazala duel sa Portorikom

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Košarkaši Srbije su stigli samo na korak do RIA. Pobedom nad Češkom rezultatom 96:72 (26:17, 19:19, 28:22, 23:14), pred oko 13.000 gledalaca, Srbija je obezbedila finale i izgledne šanse da se spakuje i otputuje u RIO.

Tokom meča naši momci su igrali tek toliko da ostvare pobedu. Meč je otpočeo trojkama srpskih reprezentativaca i već na početku napravili su razliku koju su držali do kraja meča.
Bogdan Bogdanović je pokazao odličnu igru i postigao 21 poen, a Nikola Jokić ga je pratio sa 19 poena i sjajnom igrom pod košem. Kapiten Teodosić je postigao 16, dok se sa 12 poena pridružio i Raduljica. Sa druge strane Satoranski je postigao 14 i Jan Veseli 12 poena.

Pogledajte detalje iz meča:

Interesantan detalj se desio na početku meča kada su navijači (većinom „grobari“) ovacijama pozdravili Jana Veselog koji pamte sjajne utakmice koje je Veseli odigrao za Partizan i koji cene njegovu ljubav prema Srbiji.

Statistika:

Srbija:
- Bogdanović 21 (8sk i 3as)
- Jokić 19 (8sk)
- Teodosić 16 (6as)
- Raduljica 12 (6as)
- Kalinić 8
- Birčević 5 (5sk)
- Nedović 4 (5as)
- Marković 4
- Simonović 3
- Jović 2 (5sk)
- Štimac 2
- Dangubić

Češka:
- Satoranski 14 (7sk i 7as)
- Veseli 12
- Auda 10
- Velš 10
- Hruban 7
- Benda 5
- Paliza 5
- Šilb 3
- Pumprla 2
- Houska 2
- Kriz 2
- Sirina

Naš selektor Aleksandar Saša Đorđević je izjavio:

„Na pravi način smo ušli u meč, sa jasnom slikom kako treba da igramo. Mislim da su igrači od početka do kraja imali koncentraciju, pre svega odbrambenu, na šta se nadovezala igra u napadu. Mislim da nismo težili atraktivnim potezima, ali ih je bilo i je to je dobra odlika ove ekipe. Čak 28 asistencija pokazuju da igramo timsku košarku. Da postoje asistencije u odbrani, mislim da bismo imali isto toliko, jer momci igraju jedni za druge. Razmišljam o narednom meču, da smirim glave. Nema poletanja, još jedna utakmica, kao da nismo igrali prvu. Staro je košarkaško pravilo da nikad nije lako pobediti dva puta istu ekipu na takmičenju, ali moramo to da prevaziđemo. Razmišljamo samo o finalu i kako da sručimo svu energiju na parket. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Znamo šta je njihova snaga, ali znamo i našu.“

Bez obzira što je Srbija pobedila neugodni Portoriko u prvoj utakmici, sada su ekipe uigrane pa možemo očekivati veoma uzbudljiv i neizvestan meč.
Ko će izboriti vizu za RIO ostaje da vidimo od 21:00h kada se igra meč u Beogradskoj Kombank Areni.
Direktan prenos je na prvom programu RTS-a.

NAPRED ORLOVI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login