Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Portorika obezbedila vizu za RIO

KOŠARKA  
Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Portorika obezbedila vizu za RIO

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Košarkaši Srbije putuju u RIO – to je rezultat kvalifikacionog turnira koji se održao u Beogradu. Srbija je „deklasirala“ Portoriko rezultatom 108:77 u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u RIO. Pred oko 18.000 gledalaca viđena je apsolutna dominacija naših igrača.
„Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu“ – rekao je Sale Nacionale pre oko godinu dana i pokazao zašto je ta rečenica bila bitna. Ovaj uspeh je rezultat jednog konstantnog rada na mentalitetu košarkaške reprezentacije Srbije koji se može videti na primeru ovog kvalifikacionog turnira. Doduše, i pre ovog turnira Srbija je bila favorit, jer su suparničke selecije slabije rangirane, međutim svi su se pribojavali iznenađenja.
“Svi za jednog – jedan za sve” – izreka je koja je takođe oličenje ove reprezentacije. Na primeru utakmice protiv Portorika, gde je Srbija imala čak 37 asistencija, može se lako zaključiti kakav je tim u pitanju.

Rezultat po četvrtinama je bio 37:11, 23:17, 22:29 i 26:21.
Prva četvrtina je nagovestila veoma ozbiljan pristup naše selekcije ovoj utakmici. Demonstracija sile protezala se kroz ceo meč i uspela je da se održi do samog do kraja. No, uspeli su igrači Portorika, u 3. četvrtini, da uspore našu selekciju i učine da se srpski košarkaši malo „opuste“, ali to je bilo sve što su uspeli uraditi u ovoj utakmici.
Najbolji u našoj selekciji bili su Bogdanović sa 25 poena i 8 asistencija, a Nikola Jokić ga je ispratio sa 23 poena uz 8 skokova i 6 asistencija. Nikola Jokić je inače proglašen za MVP-ja kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu.

„MVP priznanje mi ne znači ništa osim da smo otišli u Rio. Nisam očekivao ovakav meč, mislio sam da će biti teže. Demonstracija sile, kao da smo igrali protiv najboljih na svetu. Nema reči da opišem sreću, idem malo do Sombora, a onda ću da se spremim za nove izazove.“ – izjavio je Jokić.

Kapiten srpske reprezentacije Teodosić:

„Svi su zadovoljni, igra je bila dobra. Na poluvremenu smo rekli da moramo da budemo ozbiljni. I pored 30 razlike, pokazali smo karakter. Sada ćemo malo uživati, pa ćemo pričati o Riju.“

Pogledajte neke od sjajnih poteza naših igrača:

Statistika:

Srbija:
– Bogdanović 26 (8as)
– Jokić 23 (8sk i 6as)
– Kalinić 15
– Birčević 13
– Simonović 11
– Nedović 5
– Raduljica 4
– Štimac 4 (5sk)
– Teodosić 3 (4as)
– Jović 2 (6as)
– Marković 2 (5as)

Portoriko:
- Barea 22
- Arojo 14
- Rosa 10
- Dijaz 7
- Kolon 6
- Uertas 5
- Klemente 4
- Balkman 4
- A. Dijaz 3
- Holand 2
- Galindo
- Ramos

Na kraju, pogledajte detalje iz meča:

ORLOVI, SREĆNO U RIU!

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom protiv Portorika obezbedila vizu za RIO"

  1. Pingback: Košarkaši Srbije u grupi sa SAD, Venecuelom, Kinom, Australijom i Francuskom | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login