Anja Crevar osvojila još jednu medalju na EP za juniore u Mađarskoj

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Anja Crevar osvojila još jednu medalju na EP za juniore u Mađarskoj

SJAJNE VESTI IZ MAĐARSKE

Anja Crevar je samo nekoliko dana posle osvajanja zlatne medalje na EP u Mađarskoj u disciplini 400 metara mešovito ponovo iznenadila naciju. Buduća nada ženskog plivanja ovaj put je osvojila bronzano odličje na istom Evropskom prvenstvu, ali ovaj put u disciplini 200 metara mešovito. Već u kvalifikacijama, mlada Pančevka je popravila rekord Srbije (2:15,92), ali ga je ponovo nadmašila u finalu, pa sada iznosi 2:14,41.
Anja ima 16 godina i smatraju je novom šampionkom, a pred njom su novi izazovi, nova takmičenja i novi rekordi.

Njen trener, Marko Spasov, je uoči ove trke izjavio:

„Anja je tip plivača koji mora da drži ritam sa vodećim od početka. Ne valja ako joj rivalke pobegnu. Znam da je spremna, ali kao što sam rekao i pre 400 mešovito neću da baskuziram. Ako se sve poklopi možda bi mogla i sekundu brže da ide. Mislim da će medalja sigurno biti na 2:14,20, koliko iznosi i „A“ olimpijska norma u ovoj disciplini.“

Anja je sa osvajanjem medalja na ovom EP ušla u društvo Milorada Čavića, Ivana Lenđera, Čabe Silađija i Velimira Stjepanovića, koji su takođe bili juniorski šampioni Starog kontinenta.

Od ostalih mladih nada bitno je pomenuti da je Nikola Ratkov potvrdio da je budućnost Srbije na dugim deonicama. Nakon osvojenog 11. mesta na 1.500 slobodno, on je za više od 10 sekundi popravio lični rekord sa 8:22,78 na 8:12,26 u trci na 800 slobodno.

Mila Medić je zauzela 49. poziciju na 100 prsno sa 1:13,98, a Jelena Ječanski bila je 35. na 100 leđno (1:05,38).

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login