Juniorska reprezentacija Srbije u basketu „3 na 3“ (do 18 godina) obezbedila učešće na EP

KOŠARKA  
Juniorska reprezentacija Srbije u basketu „3 na 3“ (do 18 godina) obezbedila učešće na EP

SJAJNE VESTI IZ RIGE

Juniori Srbije (do 18 godina) u basketu „3 na 3“ osvojili su treće mesto na kvalifikacionom turniru koji se 16. i 17.jula održao u glavnom gradu Letonije – Rigi. Sa ovim plasmanom izborili su učešće na Evropskom prvenstvu koje će se od 9. do 11. septembra održati u Mađarskoj.
Momci koji su izborili odlazak na EP su:

Ivan Hadžić
Nikola Jerotić
Martin Laković
Marko Ćosić

Goran Vojkić je pratio ovaj tim kao selektor reprezentacije i stručno lice KSS.

Na takmičenju je učestvovalo 14 timova, a samo 6 njih se izborilo za učešće na Evropsko prvenstvo: Slovenija, Srbija, Letonija, Rumunija, Nemačka i Turska. Sa druge strane u Mađarskoj je održan drugi kvalifikacioni turnir sa kojeg su odlazak na EP izborile ekipe: Češka Republika, Mađarska, Gruzija, Belgija, Francuska i Andora.

U preliminarnoj grupi (D) Srbija je startovala porazom od Turske (koja je branilac juniorske titule sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva održanog u Belorusiji) rezultatom 14-9. Nakon ove utakmice usledile su dve ubedljive pobede protiv reprezentacija Bugarske (15-7) i Izraela (18-10) čime je obezbeđeno drugo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale. U četvrtfinalnoj utakmici, koja je direktno i odlučivala o plasmanu na Evropsko prvenstvo, naši juniori su bili bolji od favorizovanih vršnjaka iz Nemačke (koji su do tada ubedljivo savladali u svojoj grupi Rusiju sa 21-9, i Rumuniju sa 19-9) i pobedili rezultatom 18-13. Utakmica je bila izuzetno interesantna – na manje od četiri minuta do kraja utakmice rerpezentacija Nemačke je vodila rezultatom 12-7, da bi se naš tim „probudio“ i potpuno preokrenuo situaciju na terenu u veoma malo vremena koje je preostalo. U polufinalu naši juniori su poraženi od domaćina Letonije rezultatom 9-7, ali su u konačnom plasmanu zauzeli treće mestu i time overili „vizu“ za Evropsko prvenstvo.
Zanimljivo je naglasiti da je turnir bio izuzetno kvalitetan, te da juniorske reprezentacije poput Španije i Rusije nisu uspele da se kvalifikuju.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login