Crvena Zvezda pobedila Valetu i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

FUDBAL  
Crvena Zvezda pobedila Valetu i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Crvena Zvezda je pobedila Valetu u revanšu meču rezultatom 2:1 i sa ukupnim skorom od 4:2 plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Šampiona. Nakon ovog meča sledi susret sa neugodnim Ludogorecom koji je još od ranije poznat našim klubovima. Bugarski prvak je ponovo bio bolji od Mladosti iz Podgorice i njihov selektor je veoma dobro spremio igrače i taktiku za predstojeće utakmice.

U ne tako sjajnoj utakmici, crveno-beli su protiv Valete uspeli da dođu do pobede. Da bi se igrala LŠ rukovodstvo kluba mora da napravi ozbiljnu analizu pozicija. Trenutno najviše „škripi“ u odbrani koja pokazuje ozbiljne propuste. I u prvoj i u drugoj utakmici primetne su slabosti pa je ova utakmica bila skoro identična utakmici od pre nedelju dana. Valeta je povela vrlo rano, več u 11. minutu golom kapitena Karuane, koji je udarcem glavom sa ivice peterca savladao našeg golmana. Rendulić i Fibel nisu dobro odreagovali pa se „apsolutni autsajder“ već osokolio. Ponovo su gosti u 23. minutu imali šansu da povećaju vođstvo, ali sreća je bila na strani crveno-belih. Izjednačenje je stiglo u 30. minutu kada je Mičel Donald na asistenciju Guelor Konga, šutirao „pravu bombu“ sa 20 metara i savladao golmana Bartola.
To je bio ključni momenat kada je Crvea Zvezda preuzela inicijativu i do kraja poluvremena još nekoliko puta odradila dobre akcije preko Vijeire i Ibanjeza ali bez golova.
Nastavak utakmice je bila potpuno druga slika na terenu. Već u 59. minutu šansu da iz „slobodnjaka“ donese vođstvo imao je Aleksandar Katai ali je pogodio stativu, a na loptu je natrčao Vijeira, koji nije uspeo da postigne gol. U 68. minutu umalo da Valeta postigne gol, Džonatan je prošao između dva Zvezdina igrača, ali iskosa sa desne strane poslao loptu pored stative. Nedugo posle ove šanse igrača sa Malte, Slavoljub Srnić je uposlio Kataija koji je umakao odbrani gostiju i postigao gol u 76. minutu.

Pogledajte detalje iz meča:

Strelci: 0:1 Karuana u 11. minutu, 1:1 Donald u 30, 2:1 Katai u 76.

Beograd – Stadion: “Rajko Mitić”
Gledalaca: oko 32.000
Sudija: Tore Hansen (Norveška)
Žuti kartoni: Donald (Crvena zvezda), Brifa, Borg, Kremona (Valeta)

Crvena zvezda:
– Kahriman
– Cvetković
– Rendulić
– Fibel
– Ibanjez
Donald
– Le Talek
– Kanga
– Ruiz
– Mouče
– Srnić
Katai
– Vijeira
– Sikimić

Valeta:
– Bartolo
Karuana
– Acopardi
– Umeh
– Borg
– Žil
– Mifsud
– Brifa
– Kremona
– Pani
– Agire
– Žontan
– Romeu
– Malano

NAPRED ZVEZDO!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login