Tri načina za detoksikaciju organizma

MEDICINA, SAVETI, ZDRAV ŽIVOT  
Tri načina za detoksikaciju organizma

SJAJNE VESTI O NAČINIMA ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA

Šta raditi kada prodje zimski period i nastupi proleće i leto? Zima je poznata po jakoj i teškoj hrani koju otprilike, uslovno rečeno, svi varimo do prolećnog perioda, kada je vreme za čišćenje svog organizma. Detoksikacija je jako važna jer vraća telo u homeostazu, odnosno stanje ravnoteže. Balans je nešto što je organizmu neophodno kako bi pravilno funkcionisao. Jako je važno pratiti i osluškivati svoje telo, jer nam ono uvek daje prave signale kada je detoksikacija organizma u pitanju. Mi sve previše komplikujemo, a u prirodi su stvari daleko jednostavnije. Tri načina da se pročisti organizam.

Detoksikacija organizma vodom

Od davnina, post na vodi je nešto što leči telo, a samim tim pomaže kao detoksikacija organizma. Konzumiranje čiste vode, po mogućstvu izvorske, bez konzumacije hrane, dovešće vaše telo do neophodnog stanja ravnoteže. U prirodi životinje kada su bolesne, samo se umire i ništa ne konzumiraju, jer telo leči telo. Preporuka za ovaj vid detoksikacije organizma, jeste ne koristiti ga u periodu jakih fizičkih napora, već je mnogo bolje i lakše kada ste na odmoru, s obzirom da ne znate na koji način će telo odreagovati, pa su moguće i glavobolje i temperatura. Ono što je jako važno, jeste da je to normalan proces detoksikacije organizma, jer se telo na taj način pročišćava i oslobadja viška toksina iz organizma.

Detoksikacija čajevima

Razne trave i čajeve su odavno koristili naši preci kako bi se izlečili u trenucima raznih bolesti. Konzumacija čajeva sigurno dovodi do detoksikacije organizma i jednog pravilnog načina čišćenja. Konzumiranje samo vode i čajeva, sigurno da će osvežiti i okrepiti svačiji organizam, i nemojte odustajati barem nekoliko dana, kako bi se postigla minimalna detoksikacija organizma. Svaki dan je jako važan, pa koliko god da izdržite biće dobro za vaš organizam. Posebno dobri su zeleni čaj koji je bogat antioksidansima i čaj od koprive, koji čisti naš krvotok. Ne treba zanemariti ni čaj od lana, koji je posebno važan za naš crevni sistem.

Detoksikacija organizma hranom

Verovali ili ne, detoksikacija organizma moguća je i putem hrane. Iako smo svoj organizam tokom zime, možda previše nahranili raznim otvorima iz jakih i teških namirnica za varenje, moguće je odabrati i one druge koje nam mogu pomoći u detoksikaciji organizma. Hrana bogata vlaknima i ona koja čisti naš crevni sistem, svakako jeste voće i povrće, posebno konzumiranje u sirovom, prirodnom obliku. Od voća i povrća možemo praviti razne sokove, ali i razne salate. Oni su bogati vlaknima i svim neophodnim vitaminima i mineralima, kako bi naš organizam što pravilnije i zdravije funkcionisao. Setimo se samo prirode i boravka u njoj, kada ogladnimo sve nam je dostupno na drvetu, samo je potrebno da uberemo plod i uživamo u ukusu. To je jedino moguće uz voće i povrće.

Ova tri načina su najjednostavniji za detoksikaciju organizma. Detoksikacija organizma je, kao što smo rekli jako važna i ne treba je zanemarivati, barem s vremena na vreme, ukoliko nije moguće češće. Kad god da joj se posvetimo, naš organizam će nam biti zahvalan. I ne brinite se za eventualne nus pojave, jer su one apsolutno normalne.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Tri načina za detoksikaciju organizma"

  1. Pingback: Hrana za detoksikaciju organizma – SAN PORTAL

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login