Elzan Bibić ponovo u žiži Evropske atletike. Oborio državni rekord!

ATLETIKA  
Elzan Bibić ponovo u žiži Evropske atletike. Oborio državni rekord!

SJAJNE VESTI DONOSI ELZAN BIBIĆ

Ponovo nas je oduševio – Elzan Bibić je novi biser naše atletike.
Na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Bidgošću, reprezentativac Srbije Elzan Bibić istrčao je trku na 5000 metara u vremenu od 13:51,40 minuta. Ovo je novi državni rekord za juniore, a prethodni je postavljen još pre 43 godine i bio je u vlasništvu Dušana Janićijevića. Obzirom da Elzan ima 17 godina pripisuje mu se i novi rekord Srbije za mlađe juniore. Ovaj rekord prethodno je postavio Dušan Markešević 2003. godine i iznosio je 14:45,35. U konkurenciji Evropljanina ovaj mladi momak je uspeo da potisne Aleksandra Jia sa prvog mesta na ovogodišnjoj evropskoj rang listi. Britanac je ovu trku na 5.000 metara istrčao za 13:55,29 minuta.

Najbolje ovogodišnje vreme do 20 godina u Evropi

Bez obzira što je u ukupnom plasmanu bio tek 8-i, on je ostvario najbolje ovogodišnje vreme u Evropi u uzrastu do 20 godina u disciplini 5.000 metara. U finalu je nastupilo 25 atletičara, a bolji od mladog Novopazarca bili su samo dugoprugaši iz Afrike. Kada uzmemo u obzir da je Elzan Bibić već osvajao medalje, te da je ovaj momak u konstantnom usponu, vrlo uskoro se možemo nadati sjajnim trkama i novim medaljama.
Podećanja radi Elzan je bio najbrži u trci na 3.000 metara Evropskog prvenstva za mlađe juniore. Trku je odradio pre nešto više od mesec dana, a već tada je nagovestio da je spreman za predstojeće nastupe.

U ovoj trci najbolji je bio trkač iz Etiopije Salemon Barega sa rezultatom 13:21,21 minuta. Drugi je bio Džubutanac Džamal Direh sa 13:21,50. Na postolje se popeo i Kenijac Vesli Ledama sa ostvarenim vremenom 13:23,34 minuta.

Pogledajte trku:

„Bila je to moja prva zvanična trka na 5.000 metara i prezadovoljan sam. Sa selektorom Edinom Zukovićem i trenerom Rifatom Zilkićem uradio sam dobru pripremu, a osnovni cilj bio je rezultat ispod 14 minuta“, izjavio je Elzan.

Pogledajte gde je Bibić učestvovao i koje je rezultate postigao.

BRAVO ELZANE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login