Kupili ste polovan automobil? Ovi auto delovi bi trebalo da budu prekontrolisani

AUTOMOBILI  
Kupili ste polovan automobil? Ovi auto delovi bi trebalo da budu  prekontrolisani

SJAJNE VESTI SAVETUJU OKO KUPOVINE POLOVNIH AUTOMOBILA

Kupovina polovnog automobila značajno je jeftinija od kupovine novog, u to nema sumnje. Iako će se svi složiti sa tim, ipak takva vrsta kupovine može biti i mač sa dve oštrice.

Ukoliko određeni auto delovi nisu pregledani pre obavljene kupovine, mogu se desiti značajniji izdaci za njihovu popravku ili zamenu. Pored toga, određeni auto delovi se svakako moraju zameniti novim, u kom god stanju bili. Jedino tako biste bili bezbedni na putu.

Neki od ovih elemenata mogu se takođe nabaviti polovni, te je to značajna informacija za sve one koji imaju nameru da dodatno uštede. Kako se na bezbednosti uglavnom ne štedi, tu su i auto delovi koje obavezno morate nabaviti kao nove.

Obavezan pregled auta pre i posle kupovine

Sigurni smo da ste auto prekontrolisali pre kupovine. Ali ukoliko se još uvek premišljate oko jednih kola, savet je da povedete mehaničara u kog imate poverenja. On će najbolje odrediti da li su određeni auto delovi, poput motora, u dobrom stanju, te da li se zagovorena cena isplati.

Ujedno ćete moći i bolje da se informišete o svim eventualnim nedostacima vozila. Primera radi, ako spoljašnjost nije dovoljno uređena, a auto funkcioniše, dobro je unapred znati da postoje auto delovi koje za ovu namenu možete nabaviti i polovne, te se nemojte uzbuđivati oko njihovog stanja.

Nakon kupovine, važno je da određeni auto delovi bez odlaganja budu promenjeni. Takođe, potrebno je da se obavi mali servis auta. Ukoliko ste u mogućnosti, predlog je i provera koja se vrši u okviru velikog servisa, za svaki slučaj. Ako ne, to ostavite za kasnije.

Auto delovi koji se mogu kupiti i polovni

Ukoliko auto ima neke nedostatke, poput retrovizora koji nedostaje, brisača i slično, to su auto delovi koje možete nabaviti i polovne, na auto otpadu ili određenim internet stranicama.

Takođe, sva limarija se podjednako može nabaviti i korišćena, jer će Vas služiti podjednako dugo kao i nova.

Iako sumnjamo da bi neko prodavao automobil sa takvim nedostacima, za svaki slučaj Vam napominjeno da se i menjač, stakla, sedišta, branici, svetla i migavci, takođe mogu nabaviti kao polovni. Ovo su auto delovi o kojima ne bi trebalo posebno da brinete, kada je njihova cena u pitanju.

Time se hoće reći da je bolje da polovnom autu nedostaju brisači nego set kvačila. Nabavka prvog elementa će Vas mnogo manje koštati.

Koji auto delovi obavezno moraju biti novi

Prilikom pregleda auta, mehaničar će Vam skrenuti pažnju šta sve nedostaje kako bi se nabavili novi auto delovi koji su značajni za Vašu bezbednost na putu.

Ono što sigurno morate bez odlaganja uraditi jeste nabavka ili provera kočionog sistema, u koji spadaju auto delovi koji se nipošto ne smeju kupovati kao polovni, kako biste bili sigurni u svakom trenutku u automobilu.

Njih prati i set kvačila, koji bi takođe trebalo da bude u dobrom stanju već prilikom kupovine automobila. Majstor će takođe proveriti i filtere i ulja i po potrebi očistiti dizne i klapne.

Iako su ovo provere koje bi trebalo da budu uspešne pre kupovine auta, nije kasno ni posle. Svakako moramo još jednom napomenuti da se u okviru njih svi auto delovi moraju nabaviti kao novi.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login