Novak pobedom startovao na Rodžers kupu u Torontu

TENIS  
Novak pobedom startovao na Rodžers kupu u Torontu

SJAJNE VESTI IZ TORONTA

Novak Đoković, trostruki šampion 6. Mastersa u sezoni, pobedom je startovao na jedanaestom po redu Rodžers kupu koji se odigrava u Torontu. Najbolji teniser sveta je drugo kolo masters turnira započeo bez izgubljenog seta. On je slavio protiv Žila Milera iz Luksemburga (trenutno 37. na ATP listi) rezultatom 2:0 (7:5 i 7:6 (7:3)).

U meču koji je trajao 1 sat i 43 minuta Novaku je bilo potrebno malo vremena dok je uhvatio ritam. Protivnik je imao veliku želju da se dokaže i da pokuša da pobedi na ovom meču. Pružio je veoma dobru partiju, ali je ubrzo srpski teniser počeo da čita njegove servise. Od tada Nole je mnogo lakše osvajao poene.
Možda odlučujući trenutak u prvom setu je bio brejk u 11. gemu. Pri reyultatu 30:30 Nole uspeo da vrati lopticu i pogodi samu liniju. Tim brejkom naš as je u 12. gem ušao na svoj servis i lako rešio meč.

U drugom setu oba igrača imali su svoje šanse, a bolje se snašao Nole. Prvu priliku da meč privede kraju imao je u 10. gemu, ali Miler se nije dao. Luksemburžanin je vratio brejk i izborio šansu da u tajbrejku pokuša da izjednači. Imao je čak 3:1 u odlučujućem gemu, ali je Novak sve to nadoknadio i sa 6 vezanih poena došao ddo pobede. Ovo je ukupno 47. pobeda u ovoj sezoni.

Pogledajte detalje iz meča:

Statistika

– as poeni (3-11)
– dvostruke servis greške (3-3)
– direktni poeni (19-31)
– neiznuđene greške (14-26)

Rodžers kup u Torontu igra se od 25. do 31. jula za nagradni fond od 4.178.500 dolara.

Naredni meč Novak igra protiv Radeka Štepaneka u trećem kolu Rodžers kupa. Štepanek je bio bolji od Kanađanina Pitera Polanskog rezultatom 2:0 (7:6 i 6:4). Nole i Radek su se sastajali 12 puta, a trenutni skor je 11:1 u korist srpskog tenisera.

Ovo je poslednji turnir pred Olimpijske igre u Rio De Žaneiru koje se održavaju od 8. do 14. avgusta.

NAPRED NOLE!
BRAVO!



Jedan odgovor na temu "Novak pobedom startovao na Rodžers kupu u Torontu"

  1. Pingback: Novak Đoković u četvrtfinalu Rodžers kupa - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login