Šta je delotvornije: prirodni trikovi ili ordinacijsko izbeljivanje zuba

MEDICINA  
Šta je delotvornije: prirodni trikovi ili ordinacijsko izbeljivanje zuba

SJAJNE VESTI O IZBELJIVANJU ZUBA

Blistav osmeh oduvek je bio u modi, a sa probojem medicinskih otkrića sada ga je i mnogo lakše postići. Sve ordinacijske tehnike za izbeljivanje zuba neminovno su delotvorne. Međutim, postoje i mnogi prirodni trikovi da svojim zubima vratite belinu.

Šta je od ova dva načina učinkovitije?

Voće za izbeljivanje zuba

Pre svih, voće je jedan od najboljih saveznika za izbeljivanje zuba. Pri tome se najpre misli na rasečenu jagodu, kojom ćete istrljati zube. Voćne kiseline ovog voća pomažu u otklanjanju mrlja, ali se ipak savetuje upotreba zubne paste nakon ovog tretmana, kako šećeri ne bi narušili prirodnu baznu kiselost usne duplje.

Drugi prirodni trik za izbeljivanje zuba jeste unutrašnjost kore od banane. Kada pojedete ovu voćku, delićem kore sa unutrašnje strane, istrljajte površinu zuba. Minerali koje sadrži banana pomoći će da vam se vrati blistavost osmeha.

Jabuke su takođe dobri prirodni čistači, koji otklanjaju svu hranu koja ostaje među zubima, te ih možete konzumirati u manjim zalogajima kako biste postigli i svoj prvenstveni cilj – izbeljivanje zuba. Ipak, i nakon ishrane ovim voćem savetuje se upotreba zubne paste, kako biste neutralisali sve šećere iz usta.

Jabuke su izuzetno delotvorne za izbeljivanje zuba i u vidu sirćeta, kojim bi trebalo ispirati usta svaki drugi dan, kako bi se odstranile štetne bakterije iz usne duplje. Pošto je ovo sirće neretko veoma koncentrovano, treba ga razblažiti sa malo vode.

Ishrana kao najbolji saveznik

Ako želite blistaviji osmeh, za izbeljivanje zuba će biti najbolje da uvedete i neke promene u svojoj ishrani. Tu se, pre svega, misli na izbacivanje šećera u svim njegovim vidovima – od zaslađivanje napitaka do slatkiša. Izbegavajte i gazirane napitke, koji su za izbeljivanje zuba bukvalno pogubni, jer ostavljaju tamne mrlje na zubima i u potpunosti menjaju njihovu boju.

Kafa i tamni čajevi takođe su pića koja bi trebalo izbegavati u širokom luku, a ako ipak ne možete bez njih, trudite se da njihovu konzumaciju svedete na minimum i obavezno posle ispijanja operete zube, po mogućstvu pastom za izbeljivanje zuba.

Brza hrana takođe je na listi neprijatelja, kao i mnogobrojne grickalice. Ne samo što ova hrana nema gotovo nimalo hranljivih materija i što vas čini tromim i uspavanim, što goji i loša je za imunitet, već vam i bilo koje izbeljivanje zuba neće uspevati ako je konzumirate.

Izbeljivanje zuba u ordinaciji

Za izbeljivanje zuba jedna od glavnih stavki upravo je ishrana, i ona se kombinuje čak i uz izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji.

Kada je o rezultatima bilo kog tretmana ove vrste reč, imajte na umu da vam trikovi sa voćem mogu samo donekle pomoći, ali nikako u potpunosti rešiti problem žutih zuba ili mrlja na zubima.

Tu vam jedine vidljive i prave rezultate mogu pružiti stomatolozi. Trebalo bi da se posavetujete sa svojim zubarom koja je to tehnika za izbeljivanje zuba najbolja za vas. Kao takvu trebalo bi da je sprovedete u zubarskoj stolici.

U startu odustanite od svih primamljivih ponuda, često veoma jeftinih, u kozmetičkim salonima, koji mogu biti i veoma opasni. Potrebno je da izbeljivanje zuba sprovede stručno lice, te se nemojte usuđivati da na ovu tehniku pristajete na neproverenim mestima.

Samo beljenje zuba u ordinaciji može pružiti potpune i dugoročne rezultate, dok su za manje probleme tu uvek prirodni saveznici.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login