Novak Đoković po četvrti put šampion Rodžers kupa

NAGRADE, TENIS  
Novak Đoković po četvrti put šampion Rodžers kupa

SJAJNE VESTI IZ TORONTA

Novak Đoković je osvojio masters turnir u Torontu. Po četvrti put podigao je pehar Rodžers kupa. Sjajnim igrama ove nedelje Nole je pokazao da Srbija ima još jednog spremnog takmičara na OI u Riu. Svetski broj 1 je pobedio Keija Nišikorija rezultatom 2:0 (6:3 i 7:5) i po 30. put upisao svoje ime na nekom od pehara iz masters serije.
Bilo je potrebno jedan čas i 22 minuta igre da srpski teniser pobedi iskusnog Keija koji je bio postavljen za 3. nosioca turnira. Novak je odigrao sjajan meč, a prvi set je rešio za samo 31 minut uz jedan brejk koji je napravio u 4. gemu. Do kraja seta igrao je sjajan tenis i završio ga sa 6:3. Uspeo je da greške svede na minimu – svega 4 neiznuđene greške i poboljša svoj prvi servis sa čak 86% realizacije.
Na početku drugog seta delovalo je kao da će počistiti Nišikorija jer je poveo sa 3:1. Međutim Keji je pokazao zašto je postavljen za 3. nosioca i uspeo da izjednači rezultat na 3:3. Do kraja održavali rezultat da bi Nole u jedanaestom gemu postavio konačan rezultat ovog duela.

Pogledajte detalje iz meča:

Statistika

– as poeni (4-4)
– dvostruke servis greške (0-2)
– direktni poeni (13-14)
– neiznuđene greške (18-28)

Nakon meča Nole je izjavio:

„U Riju ću se takmičiti u singlu i dublu, i nadam se da ću osvojiti bar jednu medalju. Moja dva najbolja meča bila su polufinale i finale. To je došlo u najboljem trenutku za mene. Dešavalo mi se mnogo puta u karijeri da se osećam neprijatno na početku turnira, da tražim ritam. Potom, kako turnir odmiče, nalazim pravi komfor. Radio sam na tome sa svojim trenerom. Trebalo je nešto da promenim.“

Ovaj osvojeni pehar je 66. po redu, a sedmi u ovoj 2016. godini. Ovaj turnir je ujedno bio i poslednja priprema pred Olimpijske igre, koje će se održati od 6. do 14. avgusta u Rio De Žaneiru. Dosadašnji učinak našeg šampiona je jedna bronzana medalja osvojena 2008. godine na Olimpijadi u Pekingu. Naredne 2012. godine, u Londonu, bio je ponovo u borbi za 3. mesto ali je izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login