Vojvodina pobedila Dinamo Minsk i na korak je od Lige Evrope

FUDBAL  
Vojvodina pobedila Dinamo Minsk i na korak je od Lige Evrope

SJAJNE VESTI DONOSI FK VOJVODINA

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina je pobedila Dinamo Minsk rezultatom 2:0. Utakmica je odigrana u Brestu na stadionu koji nije bio popunjen, ali su beloruski navijači napravili veoma dobru atmosferu. Posle beogradskih 1:1 i pobedom u ovoj utakmici, sa ukupnih 3:1, Vojvodina se plasirala u plej-of. U prvoj utakmici u Novom Sadu Voša je bila definitivno bolji tim, ali je izostala realizacija.

O meču

Igrači Vojvodine i Dinama su delovali rasejano tokom nekih delova utakmice. Prvo je Vojvodina bila prilično defanzivno orjentisana, i imala propuste u odbrani. Sa druge strane Dinamo je imao inicijativu ali nije uspeo da to pretovori u pogodak. U 33. minutu Vojvodina je povela nakon uspešne odbrane. Meleg je proigrao Babića koji je sa leve strane pogodio dalji ugao i od stative prosledio loptu u mrežu za 0:1.
Na početku drugog poluvremena Dinamo je ostao sa 10 igrača na terenu. Crveni karton dobio je krilni igrač Muhamed El Molnir, koji je u duelu kod gola Vojvodine šutnuo Nemanju Miletića dok je gradio loptu. Do kraja Voša je rutinski čuvala prednost i grabila ka pobedi. Sve je rešeno devet minuta pre kraja. Levi bek Nikola Antić je fantastičnom dijagonalom, sa oko 25 metara iskosa sa leve strane, postavio konačnih 0:2 i overio plasman Novosađana u plej-of.

STATISTIKA

Dinamo Minsk – Vojvodina 0:2 (0:1) – prvi meč 1:1

(Babić 33, Antić 81)

Stadion: Brescki. Sudija: Sebastijan Delferijer (Belgija)

Dinamo Minsk: Ignjatović – Karpovič, Koncevoj, Sverčinski, Ostuh – Nojok – Gabovda, Koritko (od 70. Žukovski), Bikov, El Munir – Budnik (od 84. Rotković).

Vojvodina: Kordić – Miletić, Puškarić, Kovačević, Antić – Maksimović – Malbašić, Paločević, Meleg (od 85. Jovančić), Babić (od 74. Trifunović) – Trujić (od 85. Micić).

Ostale su samo još dve utakmice koje Vojvodina treba da realizuje u svoju korist. Povoljan ishod za Vošu znači i grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja. U zrebu je moguć jak protivnik jer Vojvodina neće biti povlašćena na žrebu. Svog protivnika saznaće danas (petak) u Nionu i to će biti poslednji ispit za ulazak u Ligu Evrope.

NAPRED VOJVODINA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login