Karakašević pobedio Jana 4:2 na startu OI u Riu

OSTALI SPORTOVI  
Karakašević pobedio Jana 4:2 na startu OI u Riu

SJAJNE VESTI – RIO 2016

Naš sjajni stonoteniser Aleksandar Karakašević pobedio Ksi Jana iz Australije rezultatom 4:2. Po setovima bilo je 11:8, 10:12, 11:8, 11:9, 10:12 i 11:3. Karakašević je ispustio dva seta iako je i u njima vodio do završnice. U tim momentima bolje se snašao Ksi Jan i stekao malo samopouzdanja.

Prva tri seta za našeg stonotenisera nisu dobro počela. Do prva 3 poena lako je stizao Australijanac kineskog porekla. Ipak, prvi i treći set dobio je naš reprezentativac rezultatom 11:8, treći preokretom sa 7:8 na 11:8, a drugi je izgubio iako je vodio 10:9.

U četvrtom setu je u finišu bio bolji i poveo 3:1, a onda je u petom setu poveo 8:4 i stao. Izjednačio je Australijanac na 8:8, Sale je poveo 9:8, ali je ponovo izgubio na razliku.

Poslednji set je bio demonstracija iskustva, pa je Karakašević poveo sa 7:0. Do kraja je sve bilo više nego jasno. Pobeda i plasman u glavni žreb.

Naredni rival

Naredni rival Aleksandra Karakaševićeva je Pol Drinkhol iz Velike Britanije.
Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević posle pobede izjavio je da ima podjednake šanse za plasman u drugo kolo Olimpijskih igara u Rio de Žaneira.

„Nisam ranije igrao sa njim, pa nisam znao šta da očekujem. Ne znam ga, što je retka situacija. Uglavnom sve znam. Nije lako, prva partija, pa Kinez. Englez dobro se znamo, igrali smo zajedno u klubu. Po meni su šanse 50:50, videćemo koliko ko može da pruži u ovom trenutku“ – izjavio je Karakašević.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login