Moderni ukrasi i boje za zidove koje će Vas ostaviti bez daha

PORODICA, SAVETI  
Moderni ukrasi i boje za zidove koje će Vas ostaviti bez daha

SJAJNE VESTI O MODERNIM UKRASIMA I BOJAMA ZA ZIDOVE

Boje za zidove više nisu tek neupadljiva pozadina čitavom enterijeru. Naprotiv, sada svoj životni i poslovni prostor možete uspešno osvežiti ako akcenat u celini stavite upravo na zidove.

Pore neobičnih nijansi boje za zidove, ono što se svakako izdvaja jesu slike i fotografije (u neobičnim ramovima ili bez njih). One su kao posebni ukrasi zidova, te bi i ovde trebalo voditi računa o uklapanju tonova.

Evo kako to i da postignete – pred Vama su ideje koje će Vas sigurno oduševiti!

Kontrastne boje za zidove i štampa na platnu

Kao jedan od trendova koji se izdvaja kao posebno popularan i kog i dekorateri obožavaju jeste kombinacija dve kontrastne boje za zidove i štampe na platnu (bez rama).
Ono što je posebno specifično za ovaj stil jeste činjenica da je on već nekoliko sezona veoma tražen. Tako će definitivno i ostati narednih godina, te predstavlja veoma sigurno ulaganje.
Karakteriše ga, napre, kombinacija crne i bele boje za zidove. Zbog toga se oslanja na izbor ledeno bele nijanse kao boje zidova, crne kao šare ili čak čitavog kontrastnog zida. Ovo poslednje se, prema preporukama arhitekata, savetuje samo u slučajevima dobro osvetljenih prostorija.

Zbog uniformnosti čitavog stila, poseban akcenat se stavlja na korišćenje crne i bele boje za zidove u skladu pola-pola. I to po dijagonali od donjeg levog do gornjeg desnog ugla, prilikom kog se bela polovina nalazi gore, kao dostupnija oku. Zidovi se, zatim, osvežavaju slikama ili fotografijama na platnu, i to najčešće crno-belim panoramama gradova ili prirode sa žutim akcentima.

Boje za zidove i same zidne ukrase posebno treba istaći osvetljenjem, te njime zaokružiti ovakvo akcentovanje čitavog enterijera.

Neutralne i pastelne boje za zidove uz porodične uspomene

Neutralne i pastelne boje za zidove i dalje su aktuelne, i dolaze kao izbor posebno u spavaćim sobama.

Njihove nijanse su, pak, nešto drugačije. Klasične svetle bebi-roze i plave boje za zidove zamenila je nežna boja breskve i nešto hladnija nijansa plavo-sive, a u kombinaciji sa belim drvenim ramovima.

Beli ramovi trebalo bi da sadrže porodične i fotografije sa putovanja, ali u većim i manjim dimenzijama kako bi se zidu, a sa njim i čitavom prostoru, dodala dinamika, a pogled posebno usmerio na zidove.

Pritom, veoma lepo u kombinaciji navedene boje za zidove deluju i beli ramovi od drveta čije su ivice bogatije ukrašene duborezom ili različitim dodacima u istoj boji.

Apstraktne šare zidova + crteži

Ako se još uvek dvoumite, evo i treće popularne ideje.

Naime, apstraktne šare zidova i dalje su aktuelne, a podrazumevaju geometrijske forme pravih ivica. Sami ih možete veoma lako izvesti uz pomoć molerske trake i odabrane boje za zidove. Kako su ovakvi zidovi već dovoljno upečatljivi, to bi trebalo birati što neutralnije i pastelne nijanse boje za zidove. Uz eventualno samo jedan dodatak jarke ili tamnije boje.

S tim u vezi su i zidni ukrasi, za koje se preporučuju obični crteži bez ramova sa što manje detalja i, po mogućstvu, najbolje u crno-beloj varijanti.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login