Vaterpolisti Srbije pobedili Japan i za polufinale se bore sa Španijom

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedili Japan i za polufinale se bore sa Španijom

SJAJNE VESTI – RIO 2016

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Japan rezultatom 12:8. Delfini će za polufinale igrati sa reprezentacijom Španije koja je neočekivano došla na prvo mesto.

Srbija je počela jako loše i protiv Japana. Napad, kao i drugim mečevima na turniru, nije funkcionisao, a danas je zakazala i odbrana. Poveo je Japan posle 60 sekundi preko Okave, a posle pogotka Filipa Filipovića iz peterca za 1:1, Japanci su nanizali još tri i poveli sa neverovatnih 4:1. Srbiji u tim momentima ništa nije polazilo za rukom. Slobodan Nikić je smanjio prednost protivnika, ali je Takei po treći put matirao Mitrovića i njegova ekipa je na kraći odmor otišla sa rezultatom 5:2.

Nizali su se napadi Srbije u nastavku, ali su mreže dugo mirovale. U završnici prvog poluvremena ekipa Dejana Savića se probudila i golovima Filipovića, Pijetlovića i Mandića za svega dva minuta stigla do izjednačenja – 5:5.

Savić je na pauzi promenio golmana, pa je umesto Mitrovića u bazen uskočio Gojko Pijetlović. Serija Srbije je nastavljena i Filipović je pogodio za prvo vođstvo. Isti igrač je minut kasnije povisio prednost, da bi Kadono prekinuo seriju (7:6). Međutim. Srbija je nastavila da igra u istom ritmu i golovima Pijetlovića i Mitrovića stigla je do 9:6 sredinom treće četvrtine. Do kraja te deonice zaostatak je smanjio Takei iz peterca, a sve dileme oko pitanja pobednika otklonio je Filipović početkom poslednjeg perioda. Najbolji igrač Srbije na današnjem meču sa još dva gola povisio je na 11:7 i pet i po minuta pre kraja sve je bilo jasno.

Pored Filipovića, koji je postigao šest golova, istakao se i Pijetlović sa dva, dok su po jedan postigli Mandić, Ćuk, Nikić i Mitrović. Kod Japana je blistao Koji Takei sa pet golova.
Veoma interesantno je da ekipe Hrvatske i Italije poražene od realno slabijih selekcija Francuske i Amerike. Vrlo verovatno da su u pitanju kalkulacije kako bi izbegle prvo mesto u grupi B i duel sa Srbijom. (IZVOR: Vaterpolo vesti)

IZJAVE

Andrija Prlainović:

„Mučili su se i Grci sa Japanom, razlika u kvalitetu postoji, ali igraju jako čudno. Nije lako igrati protiv njih, znali su i druge da iznenade, nas nisu, hvala Bogu… overili smo plasman, to je najvažnije. Čekamo protivnika, to je to. Ne bih komentarisao druge, sve ste videli. Prošle godine se desilo nešto slično na Svetskom prvenstvu, ali neću sad o tome da razmišljamo. Bitno je da mi budemo pravi. Probaćemo da se odmorimo, nemamo previše vremena, ali nemaju ni drugi. Sve je izjednačeno, i u našoj i u drugoj grupi.“

Gojko Pijetlović:

„Igraćemo protiv svakog isto. Radije bih komentarisao našu igru, drugi nas ne zanimaju, znaćemo posle Brazila i Mađarske protiv koga igramo. Za to ćemo se spremiti. Japanci igraju… ja to nikad nisam video u životu. Svaka im čast, i pored svojih fizičkih sposobnosti pronašli su igru koja im odgovara. U egalu su sa svima, i sa Grčkom, Australijom. Dokaz su da vaterpola ima svuda, nije više lako ni njih pobediti.“

Utakmica četvrtfinala, između Španije i Srbije odigraće se u utorak od 21:30.

SREĆNO DELFINI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login