Davor Štefanek osvojio prvo zlato za Srbiju u RIU

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Davor Štefanek osvojio prvo zlato za Srbiju u RIU

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – PRVA ZLATNA MEDALJA ZA SRBIJU

Kvalifikacije, četvrtfinale, polufinale, pa finale. Davor Štefanek je nanizao protivnike i osvojio zlatnu medalju u RIU grčko-rimskom stilu u kategoriji do 66 kilograma. Ovo je prva medalja, i to najsjajnija, za Srbiju na OI u RIU.

Posle pobede on je izveo pobednički salto i sa suzama proslavio medalju. Davor je prvi rvač koji je objedinio zlatnu medalje sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

Njegov protivnik Migran Arutjunjan imao je peh tokom borbe. Naime, u nekom od zahvata njemu je pukla arkada pa ga je to dodatno omelo u borbi.

IZJAVA DAVORA ŠTEFANEKA NAKON FINALA

„Opilo me je sve, kao da sam bio pijan posle ove borbe. Da li sam se umorio… Ne znam, nisam ni svestan! Tako je bilo i kada sam postao svetski prvak 2014, rekao mi je trener da ću tek za mesec dana videti šta sam uradio! Takav je osećaj i sada. Jeste Svetsko prvenstvo teže, ali Igre su Igre! Svake četiri godine se održavaju, treba da sve podesiš za taj dan i te minute, da si spreman maksimalno. Ja sam bio u glavi spreman maksimalno, nisam ništa dovodio u pitanje, da li je neko bolji. Kada kažu da je neko dobar, kažem da sam i ja dobar. Išao sam smireno, od jutra kada sam ustao. stvu države. Sve će biti jasnije kad za 10 do 15 dana sve pogledam. I kada sam danas došao u sobu i video šta mi ljudi šalju, krenule su suze. Veoma mi je drago što sam obradovao Srbiju, rvački stručni štab, Olimpijski komitet. Ja sam krenuo, nastavile su košarkašice, vaterpolisti su u polufinalu. Pokrenuli smo lavinu, verujem u pet-šest odličja. U Srbiji je ludnica? Videću kad dođem kući! Uživajte i uživaćemo kad dođem.“

Polufinale

Davor Štefanek je u osmini finala pobedio Japanca Tomohira Inouea, potom je u četvrtfinalu bio bolji od Franka Šteblera, a u polufinalu od Gruzijca Šmagija Bolkvadzea.

„Ostvario sam cilj plasmanom u finale. Naravno, glad postaje veća kada se uđe u finale, jer si onda gladan zlatne medalje. Nadam se da ću biti prvi rvač u istoriji koji će biti svetski i olimpijski pobednik. Nadam se još boljim vestima posle finalne borbe.
Nijednog protivnika nisam mislio da ću tako lako da pobedim kao što sam učinio. Štebler prvak sveta od prošle godine, zasluženo me pobedio u polufinalu, ali mislim da sam ga ja ovde zasluženo pobedio. Japanac je bio izvanredan, kao i Gruzijac, ali je neiskusan, naučiće. Na kraju sam ih sve pobedio na istu ‘foru’. Šest meseci sam samo to vežbao, čuvao za ovo takmičenje i evo dovelo me do finala“, rekao je Štefanek posle polufinala, dok se tresao od uzbuđenja, na ivici suza.

BRAVO DAVORE!
SJAJNO!



2 odgovora na temu "Davor Štefanek osvojio prvo zlato za Srbiju u RIU"

  1. Pingback: Odbojkašice Srbije u polufinalu na OI u RIU - Sjajne Vesti

  2. Pingback: Tijana Bogdanović osvojila srebro na OI u Riu - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login