Odbojkašice Srbije u polufinalu na OI u RIU

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije u polufinalu na OI u RIU

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – ODBOJKAŠICE SRBIJE U POLUFINALU

Sjajne odbojkašice Srbije pobedile su ekipu Rusije i to sa 3:0 (25:9, 25:22 i 25:21). Naše devojke su bile pune pozitivne energije i to su prenele na teren. U četvrtfinalu Olimpijskih igara pale su favoritkinje i naše devojke donese mnogo radosi Srbiji. Odigrale su jednu od najboljih partija na prvenstvu i dobile dodatni elan koji će biti potreban u polufinalu. One su sa trećeg mesta (učinak 3-2) išle na drugoplasiranu ekipu Rusije, mada se lako moglo desiti da odu na Južnu Koreju.

Posle osvajanja prve medalje (rvač Davor Štefanek je doneo zlato), košarkašice su priredile senzaciju eliminacijom Australije u četvrtfinalu, dok su vaterpolisti preko Španije otišli u polufinale.

Već u prvom setu stavile su do znanja Ruskinjama da ovo neće biti ni malo laka partija. Povele su sa 25:9 i prosto demoralisale protivnice. Drugi i treći set bio je neizvestan ali naše devojke bile su u elementu i slavile za prolaz u polufinale.
Tome je naročito doprinela briljantna igra naših odbojkašica koje su većinu poena u prvom setu, ali i u nastavku meča, osvajale direktnim poenima – i zanimljivo, grešile su više od Ruskinja. U svim statističkim parametrima naše odbojkašice su nadigrale Ruskinje i zasluženo slavile.

Poufinalna utakmica

Utakmica polufinala se igra u četvrtak, a za protivnika imamo ekipu SAD.
U drugom polufinalu igraju Holandija i pobednik meča Brazil-Kina.

BRAVO DEVOJKE! SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login