Ogrlice za bebe – sastav i namena

BEBE  
Ogrlice za bebe – sastav i namena

SJAJNE VESTI O OGRLICAMA ZA BEBE

Nekako se svima čini ili barem većini, da je najveći izazov postati roditelj. Od momenta začeća sledi period od devet meseci, do momenta kada je beba spremna za izlazak iz majčinog stomaka. Tek tada, čini se, slatke muke tek počinju.

Prva tri meseca po rodjenju su možda i najzahtevnija, jer se bebe prilagodjavaju ovom vanjskom svetu. Mnoge ih stvari muče, a nemaju način kako bi nam to objasnili. Nakon tri meseca kreće borba sa nicanjem zubića koja je za naše mališane možda i najzahtevnija. Ona je praćena bolovima sa kojim se oni, kako se čini i te kako muče. Individualno i zavisnosti od dece, taj period je najčešći od trećeg meseca do treće godine. Ali opet kako rekosmo, zavisi od svakog deteta pojedinačno.

Ono što je već neko vreme dostupno na tržištu jesu ogrlice za bebe napravljene od ćilibara.

Sastav ogrlice za bebe

Ogrlice za bebe su napravljene od ćilibara, za koji se veruje da je dobar analgetik i da pomaže pri bolovima. Od davnina se koristi kao lek u narodnoj medicini, pa su proizvodjači dosetili da njime možemo olakšati muke našim mališanima. Svakako i nama samima jer ako se oni sa nečim muče, mučimo se i mi podjednako.

Postoje dve teorije verovanja kako ćilibar proizvodi svoja pozitivna dejstva. Jedna je da se u dodiru sa kožom, oslobadjaju prirodna ulja koja umirujuće deluju na naše bebe. Na taj način smanjuju ili potpuno eliminišu bol, ali i pomažu u jačanju imuniteta.

Druga je da se u dodiru sa kožom oslobadjaju energije koje imaju pozitivan učinak na telo naše bebe. Na taj način bol sa kojima se bebe muče potpuno nestaje.

Namena ogrice za bebe

Ogrlice za bebe je preporučeno nositi već nakon trećeg meseca života, kada se pretpostavlja da počinje nicanje zubića. Ogrlice za bebe se moraju nanositi i ići direktno do kože, kako bi pozitivna dejstva ćilibara mogla biti ispoljena.

Roditelji imaju i te kako pozivina iskustva, pa kažu već nakon prvog nošenja, bebe pozitivno reaguju, pa plača gotovo i da nema, a samim tim se pretostavlja da je bol u velikoj meri umanjen. Ogrlice za bebe se mogu nositi tokom celog dana, ali je preporučljivo da se skidaju prilikom spavanja, kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti.

Ogrlice za bebe se vrlo lako nanose, to je niz perli od ćilibara koje ima vrlo jednostavno kopčanje, koje kao magnet treba spojiti i okrenuti nekoliko puta. Održavanje je vrlo jednostavno, s vremena na vreme može se očistiti mlakom vodom i namazati maslinovim uljem, a ukoliko je dobro očuvana, mogu je koristiti i bate i seke, jer je prenošenje s kolena na koleno dozvoljeno.

Kao što rekosmo velika većina roditelja je apsolutno zadovoljna kako ogrlice za bebe deluju na njihove mališane, pa je savet da ih isprobate i uverite se na ličnom primeru. Dostupne su skoro svuda, mogu se naručiti i putem interneta, a i cene su prilagodjene svima, pa ko nije u prilici da izdvoji malo više novca, može kupiti svoju ogrlicu vrlo povoljno.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login