Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju u polufinalu OI u RIU

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju u polufinalu OI u RIU

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – VATERPOLISTI SRBIJE LAKO PROTIV ITALIJE U POLUFINALU

Sjajni vaterpolisti Srbije nastavili su pobedonosni niz. Naši momci su pobedili Italiju sa 10:8, ali sam rezultat ne govori koliko su bili superiorni. Najvažnije od svega da je forma podignuta i da su spremni za finale sa ekipom Hrvatske.

Najjednostavnijim rečnikom naši „Delfini“ su održali čas vaterpola selekciji Italije. Već u prvoj četvrtini rezultat je bio više nego jasan. Odbrana Srbije bila je stamena i nije dozvoljavala protivniku da relizuje igrače više. Sredinom druge četvrtine bilo je 6:2 i priča oko pobednika već je bila rešena. U nastavku utakmice odbrana je besprekorno funkcionisala i napad je bio ubojit.

Andrija Prlainović je otvorio golgetersku seriju i videlo se da je konačno proradio naš napad. Najefikasniji u našem timu bili su Andrija Prlainović, Slobodan Nikić i Filip Filipović sa po dva gola, koliko su na drugoj strani postigli Veloto, Galo i Prešuto. Od naših igrača po jednom su se upisali Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Bitno je napomenuti da je golman Branislav Mitrović konačno proradio i forma je dignuta na najviši stepen.

IZJAVE

„Ko god da je protivnik, finale je finale. Hrvatska je fantastična ekipa i mislim da će biti pravi vaterpolo spektakl. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo još jednu utakmicu na visokom nivou i da će to biti dovoljno za pobedu. Nikad se ne zna, finale je uvek otvoreno. Mi ćemo dati sve od sebe i videćemo zašta će to biti dovoljno“ – izjavio je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić.

„Imali smo jako težak put do ovog finala, ali kao što smo pričali celog leta, najbitnije je da se spremimo za utakmice nokaut faze jer tu ova ekipa dolazi do izražaja. Ukoliko u finalu igramo ovako odbranu ja sam siguran da Hrvatima neće biti lako da igraju protiv nas. Ne bih ništa da najavljujem, mi nikad nismo najavljivali, nego smo radili i osvajali medalje, tako ćemo i ovaj put“ – izjavio je Slobodan Nikić.

ŠESTA MEDALJA ZA SRBIJU

Naši momci su obezbedili šestu medalju za Srbiju u Riju, a da li će ona biti zlatne boje ostaje da se vidi posle odigranog finala. Zlato je jedino koje nedostaje našoj selekciji, i ukoliko to ostvare Srbija će i zvanično imati najbolji vaterpolo tim svih vremena.

Četiri ekipe koje su ušle u polufinale su trenutni odraz vaterpola u svetu – Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Italija.

Meč za najsjajnije odličje na programu je u subotu od 22.50 po našem vremenu.

BRAVO DELFINI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login