Miomir Kecmanović osvojio juniorski turnir u Merilendu

NAGRADE, TENIS  
Miomir Kecmanović osvojio juniorski turnir u Merilendu

SJAJNE VESTI IZ MERILENDA (USA)

Teniser Miomir Kecmanović (16) osvojio je jedan od najjačih juniorskih turnira na svetu. Na turnir u Merilendu Miomir je osvojio titulu bez borbe u finalu. Naime, Amerikanac Oliver Kraford, 16. nosioc na turniru, morao je da preda meč zbog povrede. Inače Kecmanović je postavljen za drugog nosioca na turniru, a to je opravdao sjajnom igrom. Naš najbolji junior do finala nije izgubio nijedan set – osim jednog seta koji je rešen u tajbrejku. U poufinalu je pobedio trećeg nosioca Jusufa Hosama iz Egipta sa 6:1, 6:2.

ORANDŽ BOUL

Pre 9 meseci, ovaj mladi i perspektivni teniser, osvojio je Oranž Boul – nezvanično juniorsko prvenstvo sveta. Uz taj trofej i ovaj u Merilendu mu je druga najveća juniorska titula u karijeri. Ovo je bio turnir G1 kategorije, koja je odmah ispod GA turnira, u koje spadaju Gren Slemovi i još samo par elitnih juniorskih turnira.

Ovaj pehar dolazi pred sam početak juniorskog gren slem turnira u Njujorku, Otvorenog prvenstva Amerike. Miomir se trenutno nalazi na 6. mestu na ITF listi sa 919.38 poena. Inače njegov najbolji plasman je četvrto mesto, iz marta ove godine.

BRAVO MIOMIRE!
SREĆNO!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Miomir Kecmanović osvojio juniorski turnir u Merilendu"

  1. Pingback: Srpski teniser Miomir Kecmanović svetski broj 1 na ITF listi - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login