Novak Đoković lako do četvrtfinala US OPEN-a

TENIS  
Novak Đoković lako do četvrtfinala US OPEN-a

SJAJNE VESTI – US OPEN 2016

Novak Đoković je poput brzog voza prošao osminu finala. Najbolji teniser sveta pobedio je Kajla Edmunda (84. teniser sveta) rezultatom 3:0 (6:2, 6:1, 6:4). Meč je trajao jedan sat i 55 minuta, a ovo prvi završeni meč u Njujorku posle prethodna dva koje su predali Veseli i Južnji. Odbrana titule osvojene prošle godine i put ka trećoj poslednjeg grend slema u sezoni nastavljeni su bez izgubljenog seta. Preostala su još tri meča kako bi Novak podigao trofej. Pokazao je prvi reket sveta da je ponovo u svojoj prepoznatljivoj formi i da mu povrede obe ruke nisu problem.

Novak je odigrao gotovo skoro savršen meč. Bio je siguran i precizan, udarao je lopticu kako samo on zna. Delovao je opušten i uživao je na terenu pred publikom. Dva puta oduzeo servis protivniku u prvom setu (u trećem i sedmom gemu), spasivši jednu brejk loptu u četvrtom gemu. Jedini mali pad imao je početkom trećeg seta, u kom je Edmundu dozvolio da osvoji više gemova nego u prva dva ukupno.

Statistika

– as poeni (3-3)
– dvostruke servis greške (7-1)
– direktni poeni (24-15)
– neiznuđene greške (25-36).

Iznenađenje dana desilo se u Novakovoj polovini žreba. Lukas Pui je pobedio Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6) i na neki način psihički olakšao put našem teniseru.

U četvrtfinalu Nole će igrati protiv Žo-Vilfreda Conge (9) koji je bio bolji od Džekoa Sokoa sa rezultatom 3:1. Francuz je u više puta izjavljivao kako ne može da izađe na kraj sa Novakom i da međusobne mečeve gotovo gubi i pre izlaska na teren. Novak za sada vodi 15:6, a ovo će biti 10. uzastopno četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD. Poslednji put Novak je bio bolji od Conge pre 5 meseci u četvrtfinalu Mastersa u Indijen Velsu kada ga je pobedio sa 7:6 i 7:6.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login