Kako izabrati dobar bend za svadbe

MUZIKA, SAVETI  
Kako izabrati dobar bend za svadbe

SJAJNE VESTI O IZBORU BENDA ZA SVADBE

Svadba je jedan od najlepših događaja koji se pamti i prepričava tokom čitavog života, a ključna stvar za dobar štimung je muzika. Zato izbor pravog benda i muzike za svadbu predstavlja i te kakvu odgovornost. Prvo pravilo svake svadbe je da niko ne sme da se dosađuje i zato se na repertoaru mora naći pesma za svakoga. Što nije lako, ali za dobar bend za svadbe ništa nije nemoguće. Izuzetni vokali i vrhunska muzika jesu najbitniji za bend koji svira na proslavama. Međutim postoje još neke pojedinosti na koje valja obratiti pažnju kada je odabir benda za svadbu u pitanju.

Preporuka i Internet

Danas je digitalizacija umnogome olakšala posao traženja bilo čega, što važi i za bend za svadbe. Dobar glas daleko se čuje, tako je i u slučaju bendova koji sviraju na proslavama, pa do benda za svadbe možete doći preko zadovoljnih nekadašnjih gostiju, porodice i prijatelja koji su se negde dobro proveli, ali postoji i opcija da sami još malo istražite po tržištu. Gotovo svaki bend za svadbe koji imalo drži do sebe ima svoju stranicu na Internetu gde možete saznati dosta o bendu. Najvažnije je pogledati koji repertoar je u pitanju, koliko dugo je bend na sceni, a svaki koji se ne stidi svojih nastupa postaviće i snimke sa ranijih proslava koje će reći više od bilo kakvog teksta.

Repertoar na prvom mestu

Svaka svadba predstavlja skup različitih generacija, različitih karaktera, shodno tome i mnoštvo muzičkih ukusa koje treba pomiriti. Pravilan odabir repertoara, kvalitet sviranja i dobri vokali dovode sve pomenute razlike da zajedno đuskaju na podijumu za igru. Iako ukus većine poštovanih gostiju starije generacije može odudarati od želja mlade publike, dobar bend za svadbe na repertoaru mora imati obe krajnosti, čak i posebne žanrove, ako je to želja mladenaca. Zato slobodno kontaktirajte bendove preko podataka za kontakt na njihovom sajtu i uputite im pitanja o muzici koju sviraju.

Dobar glas može da se vidi

Dobar bend je onaj koji prati raspoloženje publike, odnosno tok odvijanja proslave i u svakom trenutku treba da je spreman da odabere pravu muziku, pesmu, koja će se uklopiti i popraviti raspoloženje gostiju. Utisak o bendu možete upotpuniti ako pogledate video sa nekog od njihovih prethodnih nastupa. Kako smo ranije spomenuli, svaki respektabilan bend imaće takave snimke na svom sajtu.

O bendu mnogo govori i dužina njihovog rada. Bendovi sa preko deset godina iskustva sigurno ulivaju poverenje. Dobro je i da bend ima licencu za rad, to je još jedna stavka koja garantuje kvalitet.

Ne kasnite sa izborom benda za svadbe

Bend za svadbe je jedna od prvih stvari na koje bi trebalo misliti kada se započne sa planiranjem venčanja. Prvenstveno valja proveriti slobodne termine, jer se može desiti da bend koji vam se toliko sviđa već ima ugovoren termin. Slobodni termini su istaknuti na svakom sajtu.

Kada ste se odlučili za određeni bend i ugovorili termin, sledeći korak je dogovor oko repertoara. Slobodno izložite bendu svoje želje, opišite sastav i želje zvanica i slobodno navedite o kom se prostoru radi, ako ste već ugovorili mesto održavanja svadbe. Tako će bend moći bolje da se pripremi i pruži najbolju atmosferu.

Foto: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login