Zašto trajna epilacija treba da postane i Vaša odluka?

MEDICINA, SAVETI  
Zašto trajna epilacija treba da postane i Vaša odluka?

SJAJNE VESTI O TRAJNOJ EPILACIJI

Iako je trajna epilacija i kod nas postala jedan od najtraženijih tretmana u kozmetičkim salonima i svakom studiju lepote, mnogi se još uvek dvoume oko njenog primenjivanja u svom životu. Najčešće se postavlja pitanje da li je trajna epilacija zaista trajno rešenje. Da li boli, koliko košta, koliko vremena treba uložiti, da li ima nekih rizika, da li oštećuje kožu… Naravno, i u ovom slučaju treba voditi računa da izbor salona bude odgovarajući. Odnosno da svoju kožu posvetite stručnjaku sa iskustvom, dok su prednosti ovog tretmana nesumnjive.

Trajna epilacija – trajno rešenje

Da, trajna epilacija zaista jeste trajno rešenje. Sada više nećete morati da se brijete, koristite depil-kreme ili čekate da Vam dlačice porastu za depilaciju voskom. Zvuči nemoguće? Ali, zaista je tako. Trajna epilacija trajno uništava dlake laserom, ciljano ih usmeravajući, te se one više ne formiraju i samim tim ne rastu. Kako lasersko zračenje uništava folikulu dlake, potrebno je da malje budu u fazi rasta kako bi bile eliminisane.

Zbog toga se trajna epilacija i deli u nekoliko tretmana, jer ne rastu i ne razvijaju se sve dlake istom brzinom. A kako je potrebno uticati na svaku od njih, to je važno i obaviti nekoliko tretmana, u proseku 4, a najviše 8 za izrazito maljava područja.

Bezbolno i bez pratećih pojava

Trajna epilacija ne izaziva rizike za okolnu kožu. Zbog toga onda nema nikakvih nus pojava kada su dublji slojevi kože u pitanju. Laser deluje ciljano na folikulu dlake i koristi se u kontrolisanim uslovima. On ne deluje dublje na kožu i žlezde u njoj. Jedino je važno da na površini kože nema otvorenih rana. Kako Vas, pre nego što trajna epilacija započne, pregleda dermatolog, to i nema bojazni da će se neki slični rizik pojaviti.

Dalje, trajna epilacija ne boli. Ako ste čuli drugačija iskustva, onda je verovatno da korisnici nisu izabrali pravi salon, jer se u savremenijim salonima koristi i metoda hlađenja tretirane regije koja čini čitav proces bezbolnim.

Uložen novac se isplati

Ako se plašite da je trajna epilacija skupa, moramo da Vam javimo dobru vest. Naime, pored mnogobrojnih akcija koje nude različiti saloni lepote, trajna epilacija ne košta mnogo. Potrošićete onoliko koliko biste otprilike potrošili za godinu dana depilacije voskom određene regije. Zvuči neverovatno? Ali, zaista je tako – ako na godišnjem nivou saberete novac koji dajete za depilaciju u salonu – ili kod kuće, pod uslovom da se redovno depilirate kao što i pretpostavljamo da je slučaj, shvatićete da toliko košta trajna epilacija, koja je, kako joj ime kaže, i trajna, za razliku od depiliranja.

Bez gubljenja vremena

Na samom kraju, i vreme je bitan činilac u našem savremenom svetu. Kada trajna epilacija bude gotova, više nećete morati da gubite vreme na brijanje ili depiliranje, te da čekate da vam dlačice porastu za jedno ili drugo, pošto će trajna epilacija zauvek taj posao završiti za vas. Glatka određena regija tela zauvek zvuči veoma relaksirajuće, te nećete morati da specijalno izdvajate vreme svakog dana za njeno tretiranje ili zakazujete tretman u salonu.

Ne zaboravite da je vreme – i novac.

FOTO: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login