Festival uživo, pobedniku spot

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Festival uživo, pobedniku spot

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

U finalu „Sedmog Medijana Balkanrok festa 2016.“ nastupiće bendovi Vanredno stanje, Trandže, Hazel Purple, Supine i Bunker. To je odlučio žiri u konkurenciji 16 bendova, najvećoj od kada se održava festival. Puno je novina donelo takmičenje mladih neafirmisanih bendova u takmičarskom i organizacionom smislu.
Prvi put od kada traje festival će moći da se gleda uživo. Preko linka na sajtu gradske opštine Medijana i Udruženja Balkanrock, inače organizatora sve primamljivije manifestacije ѕa mlade muzičare. Opština planira da u nagrade festivala bude uvršteno snimanje spota pobedničkog benda. To pravo prvi će imati prošlogodišnji pobednici, bend „Dexter“.

„Radimo na tome da se koncert iz Niša gleda u Montani, Trebinju i nadam se drugim gradovima sa kojima opština ima balkanrocksaradnju. Od iduće godine očekujemo i učesnike iz inostranstva. Odlučili smo da pomognemo momcima iz grupe Dexter, jer bez spota nema prave promocije“ – rekao je predsednik GO Medijana Milan Krstić naglasivši da će najveća niška opština činiti sve da podrži neafirmisane muzičare u njihovim zahtevima i saradnju nastavi i posle ovog festivala.

Većnik Vladimir Đorđević, resorno zadužen za kulturu naglasio je da se opština nije mešala u programski deo festivala ali da je radila na njegovoj profesionalizaciji:

„Biće postavljena profesionalna scena, profesionalna ekipa sa četiri kamere će snimati ceo događaj. Prenos će se moći da se gleda uživo. Taj snimak će bendovi moći da koriste“ – rekao je Đorđević dodavši da Gradska opština Medijana pruža maksimalnu podršku niškim muzičarima, a na njima je da je iskoriste.

PLAN PROGRAMA

U prvih sat vremena pobednički bend od prošle godine, Dexter, deliće svoje diskove. Potom sledi nastup izabranih bendova različitih stilova – panka, metala, klasičnog roka…
U revijalnom delu nastupiće niški bend „Chromatic“, koji ove godine slavi tri godine rada. Frontmen poznatih niških metalaca, Marko Mišić, najavio je pravi spektakl za publiku. Pozdravio je ideju da svet uživo vidi šta radi GO Medijana i mladi muzičari, jer „prenos uživo nemaju ni mnogo poznatiji festivali“.
Prema propozicijama festivala prva tri prvoplasirana benda biće nagrađena snimanjem po tri pesme u profesionalnom studiju. Svi učesnici festivala dobiće vaučere za kupovinu muzičke opreme. Gledanost će biti merena po prvi put otkako se održava festival pa će i ti podaci biti kasnije dostupni javnosti, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj opštini Medijana.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login