Nova pravila jeseni – koje haljine će biti u modi

MODA  
Nova pravila jeseni – koje haljine će biti u modi

SJAJNE VESTI O HALJINAMA KOJE ĆE BITI U MODI OVE JESENI

Jesen je godišnje doba koje uvek donosi nov početak, pa je tako i u modnom svetu. Dizajneri su tokom leta nudili i predlagali haljine sa golim ramenima i golim leđima koje više otkrivaju nego što pokrivaju. Sada za jesen lansiraju na izgled potpuno drugačije haljine. Bilo da su zakopčane do grla u haljinama sa visokim okovratnikom ili opuštene sa nenaglašenim strukom, ove jeseni dame će otkriti potpuno novu dimenziju ženstvenosti i seksepila.

Visoki okovratnik za novu ženstvenost

Poruka „nove ženstvenosti“ koja se sa modnih pista šalje ove jeseni glasi da skromna, uzdržana seksualnost govori mnogo više od otvorenih dekoltea, golih leđa i ramena. Za novu sezonu traži se žena, dovoljno hrabra da ove jeseni bude „zakopčana“ do grla. Kao takva da pleni harizmom i seksepilom.

Haljine sa visokim okovratnikom podsećaju na glamurozne haljine iz šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka. One su savršene posebno za jesenju sezonu jer se izrađuju od punijih materijala poput toplog kašmira. Ovu haljinu to čini neophodnom modnom stvari u ormaru svake žene tokom hladnih dana. Nešto, možda još važnije, što haljine sa visokim okovratnikom mogu da urade za one koje ih nose, je da motivišu žene da rade na svom samopouzdanju. Jednom kada shvate da mogu obući haljinu koja ne otkriva glavne atribute ženstvenosti, ali da u njima izgledaju itekako seksi i neodoljivo, više ih ništa neće pokolebati. Za nošenje ovakve haljine potreban je izuzetan šarm.

Elegancija nenaglašenog struka

Od ove jeseni, takođe, i haljine u kojima žene plene seksepilom naglašavajući struk i obline padaju u drugi plan. I ljubitelji elegantnih haljina više ne moraju da se drže strukiranih odevnih komada da bi naglasili seksepilnost i ženstvenost. Deluje kao da su se vodeći modni kreatori zasitili haljina koje akcenat bacaju na žensku siluetu. Takve haljine su suvereno vladale modnim pistama godinama. Sada slobodno možete da zaboravite na uske stvari i nije potrebno da dodajete pojas kako bi naglasili struk.

Ovo je takođe izazov za ženu, elegantna haljina, sa naglaskom na stil, način i stav one koja je nosi, umesto na osnovnim ženskim atributima pruža mogućnost da u prvi plan dođe pojava i ličnost. Sa druge strane, u ovakvim haljinama može se i elegantno sakriti stomačić i po koji kilogram viška, ukoliko postoji. U ovakvim haljinama, konačno, žena može biti trendi i osećati se udobno u isto vreme.

Jedan od najpopularnijih modela ovih haljina sa ležernom siluetom je onaj koji se postepeno širi ka dnu. Slično tome, većina vrhunskih modnih kreatora stavila je naglasak na A-kroj haljine u svojim jesenjim kolekcijama. Pojedini poznati modni brendovi su nalik ovome pomerili struk, ali tako da se on sada nalazi odmah ispod grudi. U ovim kolekcijama dominiraju haljine u pastelnim tonovima, koje po silueti gde je struk gotovo pao do kukova podsećaju na stil iz ludih dvadesetih godina sa početka dvadesetog veka. Takođe, legendarna silueta čaure, koju je izmislio još Kristobal Balenciaga, opet je u modi. Ovo je podsećanje na šezdesete prošlog veka, Odri Hepbern i filmski glamur. Kad smo već kod šezdesetih godina prošlog veka dosta kreatora u svojim jesenjim kolekcijama predstavio je i baby-doll siluete, svaki na svoj način.

FOTO: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login