Ormarići za kupatilo – najpraktičniji kupatilski nameštaj

PORODICA, SAVETI  
Ormarići za kupatilo – najpraktičniji kupatilski nameštaj

SJAJNE VESTI O ORMARIĆIMA ZA KUPATILO

Iako se izbor kupatilskog nameštaja čini jednostavnim poslom, izbor bilo kakvog nameštaja nikada nije jednostavan. Za najmanju prostoriju u nekom životnom prostoru potrebno je nekoliko poličica ili ormarića. Međutim, kada treba odlučiti o njihovom rasporedu, boji ili dizajnu posao se komplikuje. S obzirom na funkciju ove prostorije, prilikom izbora nameštaja konstantno treba razmišljati o njegovoj praktičnosti.

Ormarići za kupatilo jesu najpraktičniji kupatilski nameštaj iz najmanje dva razloga. Prvo, proizvode se u različitim dimenzijama te je jednostavno pronaći onaj koji se uklapa u prostor kojim Vaše kupatilo raspolaže. Drugo, u njih možete sakriti sve neophodne stvarčice koje ne želite da budu viđene (poput higijenskih uložaka). Prave se od različitih materijala, u raznovrsnim bojama i oblicima. Ima ih jeftinih i praktičnih, ali i skupih i raskošnih. Nalazimo ih u skoro svakom kupatilu – u nekom jedan, u nekom više njih.

Kupatilski nameštaj omiljen među ženama – viseći ormarići sa ogledalom (i rasvetom)

Najčešća pozicija visećeg ormarića sa ogledalom jeste tamo gde muškarci briju bradu, žene se šminkaju, a i jedni i drugi umivaju ili nameštaju kosu – iznad lavaboa. U njemu neretko držimo različita kozmetička sredstva. Zbog njegove praktičnosti pronalazimo ga nemalo u svakom kućnom kupatilu. Sve popularniji komad kupatilskog nameštaja su i viseći ormarići koji osim ogledala poseduju i rasvetu. Zato što im olakšavaju šminkanje, čupanje obrva i slične radnje, posebno su omiljeni među damama.

Kupatilski nameštaj koji štedi prostor – ormarići ispod lavaboa

Ormarić ispod lavaboa idealno je parče kupatilskog nameštaja u malim kupatilima. Smešten pod lavaboom zauzima već praktično iskorišćen prostor. Unutar njega možete spakovati peškire, sredstva za čišćenje ili neke druge stvari. Mogu da budu viseći ili oslonjeni na pod. Proizvode se u klasičnim pravougaonim oblicima, ali i sa šupljinama koje se uklapaju uz lavaboe različitih oblika. Ukoliko posedujete lavabo specifičnog dizajna i ne želite da ga menjate, pronađite dobrog stolara i naručite donji ormarić dizajniran prema obliku Vašeg lavaboa. Ukoliko pak renovirate čitavo kupatilo lako kupite ormarić sa već ugrađenim lavaboom.

Visoki vertikalni i horizontalni zidni ormarići za kupatila

Visokim vertikalnim ormarima posebno se raduju oni sa viškom peškira, aparata ili kozmetičkih preparata i manjkom prostora u koji sve to mogu da odlože. Takvi ormari uske širine odlično su rešenje za kupatila male kvadrature. U komotnijim kupatilima uvek ima mesta i za šire, odnosno glomaznije primerke ove vrste ormara.

Zidovi iznad veš mašina često ostaju neiskorišćeni. Horizontalni zidni ormarići pokazali su se kao idealni za tu poziciju. Kako bi bili na dohvat ruke, u njima se mogu držati deterdženti za pranje veša, omekšivači, izbeljivači ili drugi preparati za čist i mirisan veš.

Police svih dimenzija kao zamena za najpraktičniji kupatilski nameštaj

Ponekad kupatila znaju biti toliko mala da u njima nema mesta čak ni za uske vertikalne ili zidne ormariće manjih dimenzija. To je obično slučaj u garsonjerama ili malokvadratnim stanovima. Međutim, koliko god Vaše kupatilo bilo malo uz pomoć par poličica odgovarajućih dimenzija obezbedićete sebi dodatni prostor za čuvanje neohodnih stvarčica. Kada se one okače u prave ćoškove ili na idealne zidne pozicije kupatilo postaje skladno i funkcionalno.

FOTO: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login