Kragujevačka HoReCa svetski šampion u grilovanju

HRANA, NAGRADE  

SJAJNE VESTI DONOSI HORECA ASOCIJACIJA IZ KRAGUJEVCA

Kragujevačka HoReCa Asocijacija je zvanično postala svetski šampion u grilovanju u kategoriji jelo od mlevenog mesa.
Na najvećoj svetskoj smotri kulinara „WORLD MASTERS OF GRILL“ takmičari iz preko 30 zemalja borili su se za titulu svetskog prvaka u grilovanju. Takmičenje je održano u Rumuniji, u gradu Kluž Napoka.

Tim iz Kragujevca i jedini predstavnici Srbije u ovogodišnjem takmičenju su činili:

– predsednik asocijacije Vujadin Vujadinović,
– mentor tima Vladimir Arsenijević (TUŠ „Toza Dragović“)
– takmičari: Vladisav Milošević, Miloš Totović i Nemanja Milovanović.

U konkurenciji od preko 500 takmičara, mladi Kragujevčani osvojili su zlatnu medalju i titulu šampiona sveta u pripremi jela od mlevenog mesa, 9 srebrnih medalja i 11 bronzanih.

ZADATAK

Zadatak Horeca asocijacije je bila priprema jela od piletine, govedine, svinjetine, mlevenog mesa i sosova za roštiljsko meso. Predsednik sudijskog žirija Robert Rainford iz Kanade, poznat u svetu po nadimku Kralj roštilja, nije se dvoumio: proglasio je kragujevčane apsolutnim pobednicima ovog takmičenja.

IZJAVE

Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović kome je pripala čast da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija, kazao je da je ovo nezabeležen uspeh u istoriji srpskog kulinarstva u ovoj kategoriji.

„Konkurencija je bila veoma jaka, poznajući kakve gastronomske sile su učestvovale na takmičenju. Naš tim je veoma mlad, ali iza sebe ima ozbiljne rezultate na gastronomskim takmičenjima. Verujem da je preovladao moderan način roštilja koji smo spremili. Bio je to spoj tradicionalnog ukusa srpskog roštilja i internacionalnih namirnica koje su se savršeno uklopile. Srpski roštilj je nama ukusan, ali sudijama koji dolaze iz, recimo Južne Koreje, ukus može biti jako čudan. Jer, oni su navikli na drugi tip roštilja i sosova. Jelo koje smo pripremali sadrži skoro sve namirnice karakteristične za internacionalno podneblje. Ali smo roštiljsko meso pripremali po staroj srpskoj recepturi, i uveren sam da je to tajna našeg uspeha.“ – kazao je Vujadinović.

Mentor tima i potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vladimir Arsenijević rekao je da su presrećni ostalim postignutim rezultatima.

„9 srebrnih i 11 bronzanih odličja je ogroman uspeh koju nijedna druga država učesnica na ovom takmičenju nije ostvarila. Upornim radom i odlascima na gastronomska takmičenja širom Evrope su urodila plodom, jer smo u prilici da vidimo i aktivno učestvujemo u radu sa kulinarima iz čitavog sveta.“

ZAKLJUČAK

„Ovaj uspeh nas neće `ušuškati` već ćemo nastaviti sa još većim trudom. Nastavićemo da predstavljamo Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima“ – naglasili su takmičari HoReCa asocijacije Kragujevac.

Sledeća velika manifestacija od velikog značaja po srpsku i medjunarodnu gastronomiju je najavljena u Kragujevcu. Najbolji kuvari sveta će se na Šumadija sajmu boriti za titulu najboljeg internacionalnog kuvara 2016 godine. Timovi iz preko 30 država su najavili svoje učešće. Svi se nadamo da će Grad Kragujevac prepoznati ovu manifestaciju i odobriti sredstva za pripremu ovog zahtevnog događaja. Na ovaj način Kragujevac i Srbiju će biti predstavljene kao dobri domaćini i organizatori zaključio je Vujadinović.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Kragujevačka HoReCa svetski šampion u grilovanju"

  1. Pingback: Nastavak zlatne serije - Kragujevački kulinari osvojili Istanbul! - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login